Meis kiinostaa kokkola avoin homoseksuaaliseen yli

Entä American Car Show, joka järjestetään nyt Onko siellä yhä näytteillä kauniiden autojen ja moottoripyörien lisäksi kauniita naisia? Organisaation viestinnästä vastaava Kaisa Lökfors kertoo, että naiset ovat edelleen tapahtumassa esillä. Kisasta on noussut naisia myös ihan Miss Suomi -kisaan asti. Missikisamme on myös hyvin perinteitä kunnioittava iltapukukierroksineen.

Jokainen yritys ja yhdistys vastaa omista työntekijöistään. Moottoriurheilu on kovin miehinen ala, mutta onneksemme harrastuksen pariin on hakeutunut timanttisia naisiakin. Emme halua edustaa sellaista näkemystä, että naiset ovat vain ulkonäkönsä vuoksi esillä tapahtumissamme.

Ohjelmistoala huutaa naisia apuun — "Nykyäänkin opinto-ohjaajat ihmettelevät haluaako tyttö miesten töihin" Vielä reilu vuosi sitten Vlada Laukkonen oli pyörällä päästään lukiessaan ohjelmistofirmojen työpaikkailmoituksia. Videolla Huomenta Suomen sohvalla keskustellaan, mistä apua koodaripulaan. Audiovisuaalista mediakulttuuria opiskellut Laukkonen oli päässyt työharjoittelussa testaamaan pedagogisen tablettitoiminnan kehittämistä varhaiskasvatuksessa.

Sittemmin hän ajautui muihin töihin, mutta kipinä sovelluskehittämiseen säilyi. Töitä ei kuitenkaan tuntunut irtoavan. Yksin koodaamisen opettelu tuntui hurjalta haasteelta — ja johtaisiko se edes mihinkään? Toivottomana Laukkonen vuodatti ajatuksiaan naisten työelämäverkosto Ompeluseuran Facebook-ryhmässä. Heti seuraavana päivänä saimme idean, että luodaan ryhmä. Nyt Ompeluseuran Level Up -koodarit järjestävät tapahtumia, koulutuksia, vertaistukea ja verkostoitumistilaisuuksia yhdessä Ohjelmistoyrittäjien kanssa.

Sekä verkosto että Mimmit koodaa -tapahtumat ovat olleet Laukkoselle suuri voimanlähde. Apuna aiempi kokemus Laukkonen on nyt työssä, jossa hän tekee ohjelmistokehitystä ja verkkosivuja. Hän uskoo, että monipuolinen tekijäkunta on loppukäyttäjien etu. Samaa mieltä on Ohjelmistoyrittäjien viestinnästä vastaava Milja Köpsi.

Hän huomauttaa, ettei ohjelmistoalalta uuvu pelkästään koodareita, vaan myös esimerkiksi kansainvälistämisen ja skaalaamisen osaavia projektipäälliköitä ja myyjiä. Se, että naiset eivät välttämättä edes harkitse alaa, heijastelee Köpsin mielestä jumiutuneita käsityksiä. Kun hänet valittiin 30 vuotta sitten koulussa valinnaiselle atk-kurssille, opettaja ehdotti, että paikka täydellä kurssilla annettaisiin pojalle ja Köpsi menisi konekirjoitustunneille.

Köpsi korostaa, että koodarille on usein paljon hyötyä aiemmasta työkokemuksesta, sillä nykyään lähes kaikissa työtehtävissä täytyy osata käyttää ohjelmistoja. Siksi alanvaihtoa ei ole syytä arkailla, jos ajatus houkuttelee. Yliseksuaalisia, paria vaihtavia ja väliaikaisia — Ennakkoluulot bi-naisten parisuhteista eivät pidä paikkaansa, sanoo suomalaistutkija Biseksuaalisten naisten parisuhteissa on erityispiirteensä, seurustelivatpa he naisen tai miehen kanssa.

Biseksuaalisuuteen liitetyt mielikuvat eivät kuitenkaan aina pidä paikkaansa, tutkija sanoo. MILTÄ tuntuisi, jos oman parisuhteen jatkuvuutta kyseenalaistettaisiin jatkuvasti? Jos sukulaistäti kyselisi aina kohdattaessa, että onko tyttö- tai poikaystävä edelleen kuvioissa?

Näin kävi naiselle, joka oli aiemmin ollut vakavassa parisuhteessa naisen kanssa ja oli myöhemmin uudessa suhteessa miehen kanssa. Sukulaiset olivat kyseenalaistaneet — outoa kyllä — jälkimmäisen suhteen aitoutta. Lahti on perehtynyt biseksuaalisten naisten ja heidän mies- nais- ja transkumppaneidensa parisuhteisiin.

Se on ilmiö, johon liittyy edelleen paljon hämmennystä ja harhaluuloja. Biseksuaalisuus on väliaikaista — vaihe, joka loppuu kyllä jossain vaiheessa. Vaihtuvat kumppanit ovat normi ja uskottomuus on heille arkipäivää. LAHTI törmäsi biseksuaalisuuteen liittyviin kulttuurisiin olettamuksiin ensin tehdessään pro graduaan biseksuaalisista parisuhteista.

Hän tutki seitsemän bi-naisen parisuhteita luvun puolessa välissä. Sittemmin hän on palannut aiheen pariin väitöstutkimuksessaan sekä sen jälkeisessä tutkimuksessaan, joka käsittelee sateenkaarisuhteista eroamista. Hän haastatteli tutkimukseen osallistuneita uudestaan kymmenen vuotta pro gradu -tutkimuksen jälkeen. Haastateltavat olivat ensimmäisen haastattelukierroksen aikaan 20—vuotiaita ja seuraavan kierroksen aikaan 30—vuotiaita.

Tuloksena saatiin tietoa, jonka kaltaista ei ole aiemmin kerätty Suomessa. YHTÄ lukuun ottamatta kaikki parisuhteet olivat kariutuneet kymmenen vuoden aikana — kuten suhteille saattaa eri elämänvaiheissa käydä.

Vaikka suhteet olivat vaihtuneet, haastateltavat korostivat olevansa sitoutuneita suhteeseensa ja kumppaniinsa. Haastateltavat painottivat olevansa hyvin sitoutuneita suhteeseensa ja kumppaniinsa, sanoo Lahti. Pariskunnat korostivat tavallisuuttaan ja vertasivat itseään heteropareihin. Kumppanin sukupuolen vaihtuminen oli saattanut aiheuttaa hämmennystä bi-naisten lähipiirissä ja jopa katkaissut ystävyys- tai sukulaissuhteita.

Joidenkin haastateltavien lähipiirin oli vaikea ymmärtää, kuinka nainen saattoi eri elämänsä vaiheissa seurustella sekä miesten että naisten kanssa — eihän kyse ole hetero- tai homosuhteesta, jotka saattavat olla helpommin hahmotettavissa. Yhteiskunnassa onkin usein helpompi olla jompaakumpaa, homo tai hetero, kuin jotain siltä väliltä. Niissä huomioitiin usein vain hetero- ja homoparien asema. Miksi HS-Pravda edelleen vaikenee asiasta?: Nuoria tyttöjä painostettiin suhteisiin vanhempien pelaajien kanssa — "Se oli aika rajua toimintaa" - Muut lajit - Muut lajit - Sport - MTV.

Tytöt ja naiset lähettävät paljon ihailupostia Virginian koulu-ampujalle! Nyt hormonaalinen ehkäisy sekoittaa parinvalinnan ja tietoinen mieli luontaisen lisääntymisvietin. Nykyään käytetään ehkäisyä ja lisääntyminen aloitetaan myöhemmällä iällä ja se muuttaa kaiken, toteaa evoluutiobiologian dosentti Markus Rantala Turun yliopistosta.

Kun vain niiden geenit siirtyvät eteenpäin, jotka lisääntyvät, vauvakuumeella voi olla yllättäviä seurauksia ihmislajin evoluutiossa. Luonnonvalinta suosii nykyään todennäköisesti erilaista lisääntymisstrategiaa kuin aiemmin. Ja koska tällaiseen haluun liittyvillä piirteillä on geneettistä pohjaa, ne todennäköisesti lisääntyvät populaatiossa, toteaa Rantala.

Kiltti perheenisä saattaakin saada nykyään enemmän jälkeläisiä kuin naistenmies. Hurjimmillaan on heitetty, että nyt on menossa machomiesten viimeinen vuosisata! Mitä naisellisempi nainen, sitä enemmän hän haluaa lapsia Vauvakuumetta esiintyy sekä miehillä että naisilla, vaikka naisilla kuumeilu on tavallisempaa ja halu saada lapsia on voimakkaampi ja tietoisempi kuin miehillä.

Osa naisista tietää jo lapsesta lähtien haluavansa vauvoja. Miehistä alle puolet kertoo kokeneensa vauvakuumetta, Rantala summaa. Vauvakuumeen biologinen perusta on monen tekijän summa. Vauvakuumeen taustalla vaikuttavia hormoneja on ainakin kaksi: Estrogeenin vaikutuksesta on tehty mielenkiintoinen tutkimus Iso-Britanniassa.

Sitten näiden naisten kuvia näytettiin mieskoehenkilöille, joiden tehtävänä oli arvioida kasvojen naisellisuutta. Tutkijat huomasivat selvän yhteyden: Naisilla, jotka haluavat saada enemmän lapsia, oli korkeammat estrogeenitasot. Alaston Suomi -sivuston perustaja: Kauden päätösjaksossa tutustuttiin Suomen aikuisviihdekenttään.

Jaksossa Ina Mikkola haastatteli yli kymmenen vuotta sitten Alaston Suomi -sivuston perustanutta Hermannia. Hermanni muistelee, kuinka koko sivusto sai alkunsa. Miehen mukaan sivustolla on 80 käyttäjää. Hermannin sanoo Alastoman Suomen keräävän satoja tuhansia uniikkeja vierailuja kuukausittain.

Kun saat omasta alastomasta kropasta hyvää palautetta, se antaa paljon enemmän, kuin jos olet hyvä tekemään käsillä hommia tai hyvä piirtämään. Siitä saa itsevarmuutta kaikkeen. Vandalismin kasvualusta on punavihreä anarkia Tuhotöille omistautuneille yhteisöille on keksitty uusi lavastesana: Suoraa toimintaa on laaja historiikki suomalaisen anarkismin toiminnasta, keskeisistä henkilöistä ja saavutuksista, jotka ovat etupäässä mitattavissa tuhopolttoina, väkivaltana ja kaikenlaisena kiusantekona.

Kirjan roisto on poliisi, joka tihutyön tekijäin kannalta edustaa diktatuuria. Tiedotusvälineet tarjoavat tälle yhteiskunnan vastaiselle vihollisarmeijalle sekä nuhtelijan ja ymmärtäjän kaksijakoisen hyödykkeen.

Oli tiedotusväline rähinöinnin puolesta tai sen tuomitsija, se antaa tarpeellisen: Niinpä tuhotöittensä päätyessä kansalaisten silmien eteen uutisoinnin muodossa, anarkistit iloitsevat. Jos taasen sankariteot eivät ole uutisoinnin arvoisia, media on vihamielinen. Median joukossa mielenkiintoinen tapaus on Helsingin Sanomat, joka kirjan sivuilla tahattomasti paljastuu yhdeksi anarkian ymmärtäjäksi. Samalla, kun pääkirjoituksissa lehti julistaa tihutyöt laittomiksi ja korostaa vaikkapa turkistarhauksen laillisuutta, samalla sivulla lehden oma toimittaja saattaa kolumnissaan avoimesti ymmärtää terroritekijöitä ja tekoja.

Punavihreiden toimittajien sananvapaus turvaa anarkismin romantisoinnin. Lehti valitsi erään vuoden kuvaksi tilanteen, jossa vandalistit rikkovat pyörätelineellä kultakaupan ikkunaa. Kirjan ehdottomasti mielenkiintoisin hahmo on italialaissyntyinen Anton Monti — kirjan toinen tekijä, joka toimi synnyinmaassaan vallankumousta ajavan Autonomia Operaian riveissä.

Tekikö Monti kavereineen itseasiassa palveluksia vihollisilleen? Hänen aktiivitoimistaan kirja ei kerro, mutta Suomessa hän koki herätyksen uudelleen.

Tämä ryntäsi turkistarhalle tunkeutuneiden perään ja ampui matkan päästä haulikolla pakenijoita. Ruumiinvammat olivat lieviä, mutta pahinta eläinvapauttajien kannalta oli joutua kiinni. Kuten kommunismistaan Sinikka Sokka on todennut, myös minkkejä luontoon päästäneet eläinten ystävät yhä hehkuttavat: Kiinni joutuneista erottui yksi mielenkiintoinen keskushahmo: Todellisuudessa hän oli organisaattori.

Nykyisin hän elää toisessa maassa, toisenlaisissa töissä ja toisenlaisissa ajatuksissa. Demokratia, luonnonsuojelu tai kanssaihmisten kunnioittaminen on tälle ihmiskunnan osalle tyystin tuntematonta. Kun kirjassa tulkitaan mellakoiden, tuhoamisen ja epäjärjestyksen tekijöiden motiiveja, selitykset eivät syvällisyydellään yllätä.

Anarkistiksi ryhtyjä on syrjäytynyt — kuten terrorismiinkin sortuva — joka kaipaa yhteisöllisyyttä. Kirjan tekijät eivät tätä halua nostaa esille tai eritellä, kyse on sairaalloisen oman käden oikeuden pyhittämisestä, yllytetystä toiminnasta muita ihmisiä kohtaan. Kun he puhuvat sorretuista tai vaikkapa työväestöstä, he tietävät asiasta juuri yhtä paljon kuin luvun eliittiperheiden taistolaiset todellisuudesta.

Ero on vain siinä, etteivät nämä talonvaltaajat tai pyromaanit ole eliittiä. Maryan Abdulkarim muistuttaa, että feministit eivät vihaa miehiä: Sen Maryan Abdulkarim, 35, haluaa tehdä selväksi. Hänelle feminismi merkitsee vapautta toteuttaa itseään sukupuolesta tai etnisestä taustasta riippumatta.

Se tapahtui taas, juuri äsken. Maryan Abdulkarim pysäytti autonsa suojatien eteen. Vasta hetkeä myöhemmin hän tajusi odotelleensa toisesta suunnasta tulevia autoja, liikennesääntöjen mukaisesti. Mutta kun mies käski, Maryan toimi. Ilmassa leijuu mausteisen teen vahva aromi. Istumme Helsingin Sörnäisissä etiopialaisessa Addis-ravintolassa, jossa Maryan käy usein tapaamassa tuttuja. Kohtaus suojatiellä liittyy ikuisuuskeskusteluun oven avaamisesta. Kuuluuko miehen avata ovi naiselle?

Voiko nainen tehdä niin miehelle? On yhä miehiä, jotka eivät suostu kävelemään ovesta, jota pitelee nainen. Tai menemään ensin, jos nainen antaa tietä. Se ikään kuin vähentää heidän maskuliinisuuttaan. Oven avaaminen voi olla ystävällinen ele tai vallankäyttöä. Keskustelun ohjaaminen ovienavailun kaltaisiin epäolennaisuuksiin taas on Maryanin mukaan kätevä tapa viedä huomio pois oikeasti tärkeitä asioista.

Ja saada feminismi kuulostamaan naurettavalta. Feministin ei tarvitse olla valkoinen, keskiluokkainen ihminen Feminismi syntyi luvulla, ja jo tuolloin feministien tavoitteena oli murtaa myyttejä. Maryan on kirjoittanut yhdessä Eveliina Talvitien kanssa kirjan Noin kymmenen myyttiä feminismistä, joka julkaistiin Minna Canthin päivänä.

Naisasianaisena tunnettu Canth on molempien kirjoittajien suuri esikuva. Maryan on toiminut tasa-arvon puolesta nuoresta asti, mutta feministiksi hän tunnustautui vasta aikuisiällä. Aiemmin hän ajatteli, että feministit ovat valkoisia, keskiluokkaisia ihmisiä, jotka näkivät mustat naiset pelastusta tarvitsevina uhreina. Somaliassa syntynyt Maryan muutti Suomeen 7-vuotiaana ja kasvoi Tampereella. Perheessä ei jaoteltu miesten ja naisten töitä: Maryanin kaksi veljeä tekivät samoja kotiaskareita kuin hänen viisi siskoaan.

Epätasa-arvoon hän törmäsi koulussa. He ihmettelivät, kun en istunutkaan hiljaa. Maryan ei usko ideologiaan, jota ajaa viha Parikymppisenä Maryan tutustui intersektionaaliseen feminismiin. Sen johtoajatus on, että samat mekanismit sortavat naisten lisäksi muun muassa vammaisia, maahanmuuttajia ja transihmisiä.

Mediassa Maryaniin liitetään usein määritelmä muslimifeministi. Hän ei ymmärrä, miksi. Eihän kukaan nimitä Eveliinaakaan kristittyfeministiksi. Maryan ei itse tuo uskontoaan esille, mutta se on luettavissa hänen vaatetuksestaan. Toisin sanoen pään peittävästä huivista. Eikö se taistelu ole jo käyty, että naiset saavat pukeutua juuri niin kuin haluavat? Maryanin mielestä huivia — samoin kuin minihametta — pitää voida käyttää ilman, että ne herättävät vihaa tai väkivaltaa tai uhkaavat koskemattomuutta.

Maryan ei usko ideologiaan, jota ajaa viha. He discusses the pay gap, patriarchy and his new book "12 Rules for Life. Helsinkiläinen Antti, 40, kävi treffeillä naisen kanssa ja teki listan: Näin naiset kirjoittavat netissä ja tätä he oikeasti tarkoittavat Kun puhutaan deittailusta, ja varsinkin nettideittailusta, Antti Kivimäkeä voi hyvällä omallatunnolla tituleerata kokeneeksi. Vuosina mies kertoo käyneensä treffeillä naisen kanssa ja käyneensä läpi tuhansia treffi-ilmoituksia.

Intensiivisen tapailun myötä hän alkoi havaita naisten treffi-ilmoituksissa tiettyjä kaavoja. Kuitenkin ihmiset eivät yleensä ole kovin hyviä kuvailemaan itseään ja kuvittelevat kirjoittavansa hirveän omaperäisesti. Tuolloin he päätyvätkin itse asiassa kirjoittamaan aika samalla lailla kuin kaikki muutkin, Kivimäki toteaa. Suhteet nojaavat siihen, että Mies ja Nainen eivät ymmärrä toisiaan, mikä tekee parisuhdekriisin loogisesti mahdottomaksi.

Laatu vaihtelee riippuen siitä, koetaanko naisellisuus luvaksi aistikkuuteen vai passiivisuuteen. Yhteinen yö tulkitaan yksipuolisesti sitoumukseksi.

Korostavat tietävänsä, mitä haluavat. Ihannemies listataan ranskalaisilla viivoilla. Vaikka täyttäisit kriteerit, nainen ihastuu toisenlaiseen mieheen.

Hakevat miestä, jonka juoksut on juostu ja joka arvostaa rauhallisia koti-iltoja. Koti-iltoja on yhdeksän kymmenestä. Haluavat lapsia, jotta saavat merkityksen elämälleen ja alibin skipata bileet. Hörhöys indikoidaan suoraan tai eteerisillä ilmauksilla: Naisen sekavuus ja seksin kiihkeys korreloivat. Hippeys korreloi negatiivisesti, hörhöys positiivisesti kauppatieteilijään lankeamisen kanssa.

Kaikki hyvin ilman miestäkin. Jos elämä on jo hyvin, miksi jätti ilmoituksen? Keskivakavaa masennusta, kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Eivät tiedä, mitä hakevat tai miksi jättivät ilmoituksen. Haluavat suhteen tai seksiä, kuten muutkin, mutta eivät halua vaikuttaa epätoivoisilta.

Sama psykopatologia kuin kaikki hyvin -naisilla, mutta matalampi koulutustaso. Valitusta, että miehet eivät pidä hauskoista naisista. Ilmoitus itsessään ei ole hauska. Eivät ole päässeet sinuiksi oman keskinkertaisuutensa kanssa. Pieni osa oikeasti hauskoja. Pyri treffeille, varmista pakotie. Minäkuvan rempseys indikoi nopeaa valmiutta sänkyyn. Käyttävät sanoja höpsönpöpsö, hörröpörrö, mörökölli, söpöily, höpsötys. Omistavat marsun tai pienen koiran. Etsivät miestä, jossa on haastetta.

Nainen on voimakas persoona, talloo alleen normaaliegoisen miehen. Saatavilla teknisesti hyvää mutta tunteetonta seksiä. Kohtele naista tylysti, ja hän ihastuu sinuun. Kertovat itsestään kolmannessa persoonassa: Pakkomielteistä itsetarkkailua, käänteistä narsismia: Parisuhteessa myötäilevät kaksi vuotta. Kertovat itsestään vertauskuvan tai faabelin kautta: Mistä löytyisi riuska mies, joka jaksaisi kiskoa tämän merenneidon kuivalle maalle? Pääsääntöisesti sama psykopatologia kuin kolmannessa persoonassa itsestään kertovilla naisilla.

Jakautuu alakategorioihin valitun vertauskuvan suhteen. Peikkotytöt — Mahdollisuus hyvään seksiin jo ensi treffeillä. Mahdollisesti OK-variaatio nuoremmilla naisilla. Vältä yli vuotiaita naisia, jotka kutsuvat itseään peikkotytöiksi. Tekstit lyhyitä tai olemattomia. Poikkeuksellisesti pitkäkin ilmoitus voi kuulua blanco-kategoriaan, mikäli teksti ei sisällä tietoa naisesta itsestään. Huomaa kohdassa ihannekumppani ikähaarukka.

Jos siis olet isäni ikäinen, en halua kuulla lapsistasi. Luokitus on tositarkoituksella, joten seksiseuran vonkaajat, säästäkää aikaanne, älkää lähettäkö iljettäviä kuvia itsestänne!! Ilmoituksen takana saattaa olla mielenkiintoinen, mutta kirjoitustaidoton nainen. Informaatio kuitenkin on niin vähäistä, että asiaa ei kannata alkaa selvittää. Valitettavasti suurin osa, nuoremmissa ikäluokissa, jopa95 prosenttia, ilmoituksista kuuluu tähän kategoriaan.

Jos blanco-nainen kirjoittaa sinulle pitkän viestin, arvioi häntä viestin perusteella. Jos saat blanco-naiselta lyhyen viestin, älä reagoi, jollei nainen kiihota olemalla erityisen nuori, vanha, pitkä, lyhyt, laiha, lihava, keskimääräinen jne.

Yhtä vähäinformatiivinen kuin blanco-naisilla, mutta tyhjä sisältö oikeutetaan vaatimalla miestä ottamaan itse selvää tai kysymään lisää. Tylsä ja mielikuvitukseton nainen, joka kuvittelee olevansa erityinen. Treffeillä kyselee mitä ajattelet, miksi vastasit juuri minun ilmoitukseeni jne.

Huonompi vaihtoehto kuin puhdas blanco-nainen. Jos jaksat kiinnostua ja kysellä, saat seksiä. Miksi naisten ja miesten työt jatkavat eriytymistään Suomessa? Palkkaerot ovat eriytymisen suurin ongelma.

ISÄ alkoi pyytää Sonja Timosta kaveriksi autonkorjaukseen, kun tämä oli yläkouluikäinen. Hän on luokallaan Oulun seudun ammattiopistossa Osao ainoa nainen. Kun opinnot alkoivat, naisia oli kuusi, mutta Timosta lukuun ottamatta kaikki ovat lopettaneet. Suomessa ammatit jakaantuvat kansainvälisesti vertailtuna erityisen räikeästi naisten ja miesten töihin.

Jako on viime vuosina nuorissa ikäluokissa vain vahvistunut. Nuoret naiset valitsevat yhä useammin niin sanotun naisten alan ja nuoret miehet miesten alan. Tilastokeskuksen tuoreimpien lukujen mukaan tasa-ammattien katoamista selittävät joidenkin isojen, suorittavaa työtä tekevien ammattiryhmien muuttuminen miesvaltaisiksi. Näin on käynyt esimerkiksi postinkantajille ja elektroniikkalaitteiden kokoonpanijoille. Naisten kouluttautuminen miehiä pidemmälle taas on tehnyt monista asiantuntija-ammateista naisvaltaisia.

Jo aiemmin lääkärit ja viime vuosina esimerkiksi hallinnon ja talouden asiantuntijat ovat kohdanneet muutoksen. Ammatti on tilastossa nais- tai miesvaltainen, kun yli 60 mutta korkeintaan 90 prosenttia työntekijöistä edustaa yhtä sukupuolta. Monella alalla lähtö tasa-ammattien ryhmästä on edessä lähivuosina, jos kehitys jatkaa kulkuaan samaan tahtiin kuin tähän asti. Naisvaltaisia ammattiryhmiä ovat hyvin pian esimerkiksi toimittajat, yliopistojen lehtorit ja yliassistentit sekä vähitellen myös asianajajat.

Esimerkiksi tieto- ja viestintäteknologian erityisasiantuntijoista runsas viidennes on naisia, mutta heidän osuutensa on kutistunut jatkuvasti hieman. Tyttöjä on houkuteltu pitkään tekniikan pariin, mutta se ei ole tuottanut tulosta. Vastaavasti naisvaltaiset opettajan ja lastentarhanopettajan työt eivät yhäkään houkuttele miehiä. Naisten osuus näillä aloilla on vain kasvanut viime vuosina.

SUOMESSA on myös paljon isoja ammattiryhmiä, jotka lukeutuvat lähes puhtaasti miesten tai naisten töiksi, eli vähintään 90 prosenttia ammatissa työskentelevistä on yhtä sukupuolta. Miesten ammatteina ovat vahvasti säilyneet kuljettajat, talonrakentajat ja autonasentajat. Esimerkiksi autonasentajista vain neljä prosenttia on naisia. Sonja Timosen mielestä kummastelua eivät harrasta kollegat vaan asiakkaat. Olen huomannut, että poikien kohdalla niin ei kysytä. Tappaminen ei ole sukupuolikysymys Sodan kauheudella ei voi perustella sitä, että jätettäisiin naiset asevelvollisuuden ulkopuolelle ja kuviteltaisiin sillä suojeltavan naisia ja äitejä.

Erkki Heinilä kysyi HS Mielipide Hän mietti myös feministisen ulkopolitiikan arvovalintoja. Toisin kuin Heinilä kirjoituksessaan väitti, sukupuolella tai äitimyytin vahvistamisella ei ole tekemistä sen kanssa, onko tappamaan kouluttaminen eettistä vai ei. Näitä kysymyksiä ­tulee tarkastella yksilötasolla, ei sukupuolitasolla. Heinilä korosti kirjoituksessaan naisten ja miesten välisiä eroavaisuuksia, jotka todellisuudessa merkitsevästi rajoit­tuvat lähinnä fysiologiselle ja anatomiselle tasolle.

En kannata feminististä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sen enempää kuin sovinististakaan, vaan lähestymistapani on ennemmin rationaalinen ja realistinen. Asevelvollisuuskeskustelua ei voi kuitenkaan käsitellä enää vuonna sukupuoli­kysymyksenä.

Sukupuolineutraali, valikoiva asevelvollisuus ratkaisisi tämän ongelman. Kuten Heinilä kirjoituksessaan muistutti, sota on väkivaltaa pahimmasta päästä. Sodan kauheudella ei voi kuitenkaan perustella sitä, että naiset jätettäisiin asevelvollisuuden ulkopuolelle ja kuviteltaisiin sillä suojeltavan naisia ja äitejä.

Juuri tällainen ajattelutapa todellisuudessa huonontaa naisten asemaa ja vähentää ­tasa-arvoa. Naiset eivät tarvitse mitään suojelua sodan kauheuksilta, koska he kykenevät samoihin asioihin kuin miehetkin — kriisin uhatessa jopa sotimaan ja suojelemaan isänmaataan miesten lailla.

Maanpuolustus ei ole vain miehille kuuluva asia, vaan kaikille suomalaisille kuuluva ylpeydenaihe. Henkilökohtaisella tasolla vapaaehtoisena armeijaan menneenä naisena olen todella ­pettynyt huomatessani tällaista naisia vähättelevää asenne­ilmapiiriä jopa upseeritasolla.

Iina Palonen reservin alikersantti, Hyvinkää. Naiset ja miehet ovat yhtä lailla vastuussa sotien syttymisestä, käymisestä ja loppumisesta, sanoo ruotsalaiskirjailija Naiset sodassa -kirjan kirjoittanut Anna Larsdotter haluaa tuoda sotahistoriaan tasa-arvoa. Ensiksi pitää romuttaa käsitys siitä, että nainen on sodassa uhri. Näin sanoo sotahistoriaan perehtynyt ruotsalaiskirjailija Anna Larsdotter, jonka tietokirja Naiset sodassa on juuri ilmestynyt myös suomenkielisenä laitoksena. Ruotsissa se julkaistiin puolitoista vuotta sitten.

Militär Historia -aikakauslehden päätoimittajana työskennellyt Anna Larsdotter haluaa muuttaa perinteistä historiankirjoitusta. Hän ei hyväksy vakiintunutta ajatusta, jonka mukaan nainen on sodassa uhri tai kotirintaman sankari eikä aktiivinen toimija rintamalla. Hänen mukaansa me olemme juuttuneet asenteellisesti juoksu­hautaan, jonka Italian fasistijohtaja Benito Mussolini kaivoi jo luvulla. Monet ovat ihmetelleet, miksi nainen ylipäänsä kirjoittaa sodasta.

Aihe on saanut jotkut myös epäilemään Anna Larsdotterin feminismin astetta. Itse asiassa sellainen vanhakantainen asenne on feminismin vastaista, ei sodasta kirjoittaminen. Hän haluaa tuoda tasa-arvon sotahistoriaan. Ei ole mitään näyttöä siitä, etteivätkö naisetkin kykene tappamaan rintamaolosuhteissa.

Naiset ovat tuskin päässeet edes historiankirjojen alaviitteisiin, vaikka naissairaanhoitajat nousivat Normandian rannalle päivää D-Dayn jälkeen, 7. Määrällisesti heitä oli paljon vähemmän kuin miehiä.

Silti esimerkiksi Euroopassa II. Ilmapommituksessa naiset tekivät samat manööverit kuin miehet. Ainoa ero piili siinä, että itse laukaisu oli miesten vastuulla.

Jo ensimmäisen maailmasodan aikana tsaarin armeijaan Venäjällä perustettiin naisten kuolemanpataljoona, jota johti vääpeli Marija Botškarjova. Hänen rykmenttinsä pukeutui miesten asepukuihin. Anna Larsdotter myöntää, että kirjan ärsykkeenä on toiminut kysymys sosiaalisesta, kulttuurisesta ja biologisesta sukupuolesta.

Sen hän on tuonut sotahistoriaan, sotaan ja armeijaan. Feministi täällä moi, oon vähän väsynyt Mitä hyötyä on sortoa aiheuttavien rakenteiden paljastamisesta, jos niitä ei aiota kaataa, kysyy Reetta Räty.

Ensin me feministit toistelemme vuosikymmeniä, että miehillä on tämän maailman rahat, valta, etuoikeudet. Puhumme rakenteista, patriarkaatista, sovinismista, seksismistä, epätasa-arvosta. Kertaamme lukuja siitä, miten taloudellis-poliittinen valta ja toisaalta hoitovastuu jakaantuvat.

Perustamme lehtiä, somekamppiksia, järjestöjä, puolueen. Tarjoamme tilastoja ja tutkimuksia. Kävelemme miesten mukaan nimetyillä kaduilla, liputamme miehille, teemme töitä miesten johtamissa organisaatioissa, ja jauhamme itsestäänselvyyttä: Nainen on naisjohtaja, naisnäyttelijä, naispresidentti.

Mies on lähtökohta, itse ihminen. Naiset kertovat, mitä heille on tehty. Ei voi olla totta, ihmiset sanovat. Nyt julkinen salaisuus paljastui. Reaktio suututtaa, väsyttää, hämmentää. Kenelle olemme puhuneet kaikki nämä vuodet, jos näin moni on yllättynyt? Entä me, jotka emme yllättyneet metoo-avautumisista. Mitä olemme saaneet aikaan?

Valta-asemia on käytetty väärin, koko ajan, kaikkialla, vaikka olemme muka vaatineet muutosta ja messunneet. Aiommeko viimein kaataa yhdessä patriarkaatin jokaisen linnakkeen? Onko kaikilla jatkossa samat etuoikeudet, velvollisuudet, mahdollisuudet?

Rakenteet ehkä tunnistaa useampi kuin ennen, mutta mitä siitä, jos ne jätetään ennalleen. Minusta tuli feministi lukemalla. Lapset bordelleissa, naisten kivittäminen, tyttölasten tappaminen, äitiyskuolleisuus, lapsimorsiamet, sukuelinten silpominen, rahan ja vallan jakautuminen globaalisti naisten ja miesten välillä. Työelämä sinetöi vakaumukseni, mutta feministin työ ei lopu siihen, kun pörssiyhtiön hallitukseen otetaan mukaan rintsikat.

Emme ole täällä kinuamassa pääsyä miesten sekaan päättämään strategioista, vaan vaatimassa tasa-arvoista kohtelua. Feminismin kuuluu ajaa kaikkien haavoittuvassa asemassa olevien asiaa, tehdä maailman tytöistä, pojista, lapsista, aikuisista ihmisiä. Sinäkin kannatat tasa-arvoa mutta et ole feministi… Et halua lokeroida itseäsi? Et mennä näin pitkälle? Kuulepas nyt, kyse ei ole sinusta. Kyse on tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta, jotka ovat globaalisti surkeassa jamassa.

Jos et halua leimaantua, kiittele itseäsi ongelmiesi pienuudesta. Olen kyllästynyt houkuttelemaan ihmisiä kutsumaan itseään feministeiksi. Mitä feminismi tekee feministillä, joka joutuu miettimään, onko jokin sana hänelle sopiva?

Kyllästyttää sekin, että aina uudestaan pitää sanoa: Feminismin viesti rakenteista ja patriarkaatista ei ole mennyt lainkaan läpi, kun tätäkin pitää jankuttaa. Miehetkin kärsivät ahtaista malleista.

Olen itsekin osa näitä sortavia rakenteita. Emme etsi syyllisiä, vaan vapautta. Lainaan uutta kirjaa Noin kymmenen myyttiä feminismistä SKS Sen ovat kirjoittaneet Eveliina Talvitie ja Maryam Abdulkarim. Sen sijaan rakenteet, jotka mahdollistavat joillekin yksilöille tiettyjä asioita mutta toisille ei, ne on loputtoman kiehtovia. Avioliitossa tapahtuva raiskaus kriminalisoitiin Suomessa vuonna Melrose Place -tähdeltä vaaditaan yli miljoonan korvauksia — syytetään vuotiaan pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä - Viihde - Ilta-Sanomat Viihdesivusto TMZ uutisoi, että Melrose Place -sarjasta tutulta Jamie Lunerilta vaaditaan hurjia miljoonan dollarin eli noin miljoonan euron korvauksia.

Anthony Oliver niminen mies väittää, että Luner vietteli hänet seksuaaliseen kanssakäymiseen vuonna , kun Oliver oli vasta vuotias.

Huumeen sijaan Oliver pyysi saada särkylääkettä. Oliverin mukaan hänen päässään alkoi pyöriä pian. Pian tilanne eteni seksuaaliseen kanssakäymiseen. Oliverin mukaan Luner vietteli hänet ja harrasti hänen kanssaan seksiä useita kertoja. Mukaan tilanteeseen tuli myös miespuolinen meikkitaiteilija, jonka kautta Oliver oli alun perin päätynyt Melrose Place -tähden luo.

Oliver väittää tapauksen pilanneen hänen elämänsä. Oikeuden asiakirjoista käy TMZ: Oliver väittää tapahtumien Lunerin luona tehneen hänestä alkoholistin. Oliver on nostanut väitetystä seksuaalisesta hyväksikäytöstä oikeuskanteen. N mukaan oikeuden papereista selviää, että Oliverin kertoman myötä myös useat muut nuoret miehet ovat ottaneet yhteyttä tapausta tutkivaan Los Angelesin poliisilaitokseen ja kertoneet näyttelijän käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväksi ja huumanneen heidät.

Älykello nousemassa tärkeäksi todisteeksi murha­oikeudenkäynnissä — Kellon tallentamat tiedot saattavat vahvistaa miniän huijauksen ja osallisuuden anoppinsa murhaan.

Määräaika menee umpeen torstain vastaisena yönä. Suurin osa yrityksistä maksaa miehille keskimäärin paremmin kuin naisille. Palkkaero miesten eduksi on suurin finanssialalla. Palkkaeroista tulee samalla julkista tietoa. Niitä voi käydä katsomassa kuka tahansa julkishallinnon ylläpitämillä verkkosivuilla. Palkkatietoja voi hakea helposti ja nopeasti yritys- tai alakohtaisesti sekä yritysten koon mukaan.

Yritysten pitää julkistaa tiedot myös omilla verkkosivuillaan. Julkisyhtiöille määräpäivä meni umpeen jo viime viikolla. Alustavat tulokset eivät ole varsinainen yllätys: Ero on suurin finanssi- ja vakuutusalalla. Seuraavaksi suurimmat erot miesten hyväksi ovat energia-alalla sekä koulutuksessa. Koko Britanniassa naisten ja miesten mediaanituntipalkan ero on alustavien tietojen mukaan 18,4 prosenttia miesten hyväksi. Seitsemässä prosentissa yrityksistä ei ole palkkaeroja, ja 13 prosenttia yrityksistä maksaa naisille keskimäärin parempaa tuntipalkkaa kuin miehille.

Lukemat voivat vielä muuttua, sillä kaikki yritykset eivät ole vielä ilmoittaneet palkkatietojaan. Gender Pay Gap -mittauksen kohteena ovat erot keskimääräisessä ja mediaanituntipalkassa niin, että mukana ovat yhtiön kaikki työntekijät.

Yhtiöiden pitää laskea ja ilmoittaa naisten ja miesten mediaanituntipalkkojen ero ja tuntipalkkojen keskiarvojen ero. Ilmoitettava on myös erot mediaani- ja keskimääräisissä bonuksissa sekä se, kuinka suuri osuus nais- ja miestyöntekijöistä saa bonuksia.

Yksi julkisuudessa ollut esimerkki on lentoyhtiö Ryanair, jossa naisten ja miesten keskimääräisen tuntipalkan ero on 67 prosenttia miesten eduksi. Mediaanituntipalkan kohdalla ero on vieläkin suurempi: Suuret erot selittyvät sillä, että Ryanairin lentäjästä miehiä on Matkustamohenkilökunta sen sijaan on enimmäkseen naisia. Osuuksia voi tarkastella Ryanairin julkistamasta helppolukuisesta infograafista. Jos yhtiön kovapalkkaiset työt ovat keskittyneet miehille — kuten Ryanairilla lentäjän työt — ovat myös sukupuolten väliset palkkaerot isot.

Esimerkiksi finanssialalla korkein johto on usein miesvaltaista, mikä näkyy tuntipalkkaeroissa. Royal Bank of Scotland -pankissa sekä mediaani- että keskimääräinen tuntipalkkaero miesten hyväksi on noin 37 prosenttia. Samaa kokoluokkaa erot ovat myös Virgin Money -finanssiyhtiössä.

Mitä tasa-arvoisempi yhteiskunta, sitä eriytyneemmät työmarkkinat Ammatit jakautuvat Suomessa yhä räikeämmin miesten ja naisten töihin, otsikoi Helsingin Sanomat.

Miesten ammatit ovat keskimäärin paremmin palkattuja, ja tämä eri selittää lähes kokonaan miesten ja naisten palkkaerot. Työmarkkinoiden sukupuolittuminen ei kuitenkaan poistu lisäämällä sukupuolten välistä tasa-arvoa ja taistelemalla sukupuolistereotypioita vastaan. Uuden tutkimuksen mukaan ammatit jakautuvat sukupuolten mukaan eniten maissa, joissa naisten asema on kaikkein paras. Naisten aliedustus luonnontieteissä, teknologiassa, insinööritieteissä sekä matematiikassa on suurinta niiden maiden yliopistoissa, joissa sukupuolten välinen tasa-arvo on kaikkein suurin ja sukupuoliroolit heikoimmat, kävi ilmi Psychological Science -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.

Artikkeliin viitanneen The Atlantic -lehden jutun mukaan maissa, joissa sukupuolten välinen eriarvoisuus on suurta, naiset hakevat suoraviivaisinta tietä taloudelliseen itsenäisyyteen. Usein se tarkoittaa hyvin palkattuja aloja, joihin vaaditaan tieteen, teknologian ja matematiikan peruskoulutusta.

Nyt julkaistu tutkimus vahvistaa aiempaa tutkimusnäyttöä. Mitä enemmän naisilla on vapauksia valita, sitä useammin he valitsevat stereotyyppisen naisten ammatin. Toronton yliopiston psykologian professori Jordan Peterson selittää tätä persoonallisuuspiirteiden keskimääräisillä eroilla miesten ja naisten välillä.

Petersonin mukaan naiset ovat keskimäärin miehiä enemmän ihmissuuntautuneita, ja miehet keskimäärin naisia enemmän asiasuuntautuneita. Nämä pohjimmiltaan biologiset erot sitten heijastuvat miesten ja naisten uravalinnoissa. Julkis- ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine totesi Demokraatti-lehden artikkelissa 2. Immosen mukaan tasa-arvo on Suomessa jo toteutunut. Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista, ja yhteiskuntamme nojaa vahvasti mahdollisuuksien tasa-arvoon, Immonen totesi Facebook-seinällään.

Naisilla ja miehillä on Immosen mukaan yhdenvertaiset lähtökohdat toimia työmarkkinoilla. Eduskuntavaalivoitosta haaveileva Li Andersson: Andersson itse kertoo saavansa kritiikkiä kuivuudesta. Kymmenen vuotta sitten Andersson kirjoitti näin: Mutta nuorena tarvitsen kiukkua, se on osa persoonallisuuttani ja vie minut eteenpäin paikkoihin, missä minulle ei ole tilaa niiden rakenteiden sisällä, joita sedät hallitsevat.

Koen edelleen, että kiukku ajaa minua eteenpäin, en ole tosin niin kiukkuinen kuin kaksikymppisenä. Sedättelyssä näkyy Anderssonin mielestä "nykyisen yhteiskunnallisen keskustelun tyypillinen ongelmallinen piirre, pilkkaaminen".

Eikö keski-ikäinen heteromies ole helppo kohde pilkalle? Eikö sukupuolella ole politiikassa myös myönteistä vaikutusta? Ei kukaan kysy Juha Sipilältä, miltä tuntuu olla ikäisesi mies. Tytöttelyyn Andersson kertoo törmänneensä eduskunnassakin.

Anderssonin "ikimuistoisin" kokemus on eurovaalikentiltä. Toimittaja esitteli Rehnin Suomen vaikutusvaltaisimpana miehenä maailmalla. Minulta kysyttiin, kuinka paljon arvioit ulkonäkösi edistäneen poliittista uraasi.

Andersson kertoi tapauksesta myös kirjassa Punavihreä sinivalkoinen - keskustelukirjeitä Minerva. Sharia-laille nollatoleranssi Suomessa Maaliskuussa uutisoitiin, että Ruotsin Solnan käräjäoikeus vapautti vaimonsa pahoinpitelystä syytetyn muslimi-miehen.

Mies oli lyönyt vaimoaan kasvoihin ja vetänyt tukasta samalla polkien päätä kengällä. Solnan käräjäoikeus päätti, ettei hakattuun naiseen ole luottamista ja vapautti aviomiehen pahoinpitelysyytteestä, koska mies tulee paremmasta perheestä kuin pahoinpidelty vaimo.

Päätös syntyi äänienemmistöllä ja se nojautui pitkälti muslimien sharia-lakiin. Lautamiehet, jotka antoivat vapauttavan tuomion, olivat Ruotsiin keskustapuolueen jäseniä.

Toinen heistä, Ebtisam Aldebe, on sanonut aiemmin, että Ruotsin lakeja tulisi sopeuttaa muslimien käytäntöihin. Sille pitää Suomessa olla nollatoleranssi, Elomaa toteaa. Missään nimessä emme halua maahanmuuton seurauksena taantua siitä. Silpominen tuomittava Elomaa huomauttaa, että myös tyttöjen ja poikien rituaaliset sukupuolielinten leikkaukset ja silpomiset on tuomittava jyrkästi. Siinä ei ole mitään järkeä.

Omat nurkat on hoidettava kuntoon ensin ja apu annettava lähtömaissa. Se on edullisempaa ja inhimillisesti kestävämpää kuin ihmisten siirtely, Elomaa päättää. Äiti tuomittiin pikkuvauvan toistuvista pahoinpitelyistä - sama nainen rääkkäsi myös kissaansa.

Niitä saatetaan jopa käyttää suitsimaan tyttöjen käytöstä. Pakkoavioliittoja esiintyy Suomessa eri muodoissaan. Tämän vahvistavat Ihmisoikeusliiton ja oikeusministeriön selvitykset. Esimerkiksi alaikäisiä tyttöjä saatetaan viedä lomalle tämän vanhempien kotimaahan ja paluumatkalla tytöstä on tullut vaimo. Perhe on asian etukäteen suunnitellut, kertoo Ihmisoikeusliiton sukupuolittuneen väkivallan vastaisen työn päällikkö Johanna Latvala.

Tällaisessa tapauksessa avioliitossa voi olla kyse esimerkiksi tytön suitsimisesta. Tällä tavalla osoitetaan, että sellainen käytös loppuu, sanoo Latvala. Latvala sanoo, että tällaisia liittoja tapahtunee Suomessakin, vaikka yleisin muoto on mennä entiseen kotimaahan.

Avioliittoon pakottamisessa voi olla kyse myös esimerkiksi siitä, että sen avulla yritetään saada tuore aviomies Suomeen. Liitosta ei merkintää viranomaisille Pakkoavioliitoista ei välttämättä jää mitään merkintää viranomaisrekistereihin. Se on yleinen tapa mennä naimisiin. Murto-osa tulee ilmi Jos maahanmuuttajilta kysyy, niin tapa on yleinen. Ihmisoikeusliitto selvitti asiaa vuonna ja oikeusministeriö viime vuonna. Ihmisoikeusliiton Kunniakäsitykset ja väkivalta -selvityksessä haastateltiin maahanmuuttajia ja eri alojen ammattilaisia, jotka ovat mukana maahanmuuttajatyössä.

Tietoja tulee myös maahanmuuttajia auttavilta järjestöiltä. Latvala sanoo, että uhrin asema on heikko. Ihmisoikeusliitto sanoo, että haavoittuvassa asemassa olevalle pakkoavioliiton uhrille voi olla mahdotonta käynnistää rikosprosessi, sillä pakottaminen on tällä hetkellä asianomistajarikos. Järjestön mukaan erityisen huonosti pystytään suojelemaan yhteisöllisen väkivallan kuten kunniaväkivallan uhreja. Liiton mukaan kynnys ilmoittaa pakkoavioliitosta on korkea myös siksi, ettei väkivallan uhrien suojelu ylipäätään nykyisellään Suomessa toteudu riittävän tehokkaasti, mistä Suomi on saanut huomautuksia kansainvälisiltä elimiltä.

Tyttöjen ja poikien erilliset liikuntatunnit ovat jäänne, jota mikään tutkimus ei tue — tutkijan mielestä osa perusteluista on jopa säälittäviä Kolmivuotinen tutkimushanke haastaa miettimään, miten urheilussa ja liikunnassa tapahtuvaa häirintää ja syrjintää saataisiin vähennettyä. Katse kääntyy myös koululiikuntaan. Liikunnan opettaminen erillisryhmissä perustuu hänen mukaansa vanhakantaisiin, stereotyyppisiin käsityksiin tyttöjen ja poikien erilaisesta fyysisyydestä ja jopa luonteen ja persoonallisuuden piirteistä, eikä sille ole mitään tutkimuksellista perustetta.

Jyväskylän yliopiston liikuntapedagogiikan lehtori Kokkonen aloittaa ryhmineen kolmivuotisen tutkimuksen, joka pureutuu häirintään, syrjintään ja liikunnan sukupuolittuneisuuteen. Kohteena on myös koululiikunta, jonka sukupuolittuneisuuden vaikutuksista ei ole tehty kansallista tutkimusta. Suomessa on lähinnä tehty yläkoululaisille joitain kyselytutkimuksia siitä, miten tyytyväisiä he ovat erillisryhmiin. Kokkosen mukaan nuoren mielipide on toki tärkeä, mutta ei tässä ratkaiseva.

Se johtuu Kokkosen mukaan tilanteeseen kasvamisesta ja oppimisesta. Suomessa valtaosa koululiikunnasta tapahtuu erillisryhmissä jo kolmosluokalta alkaen. Kokkolassa Hakalahden yläkoulussa tilanne on toinen: Rehtorin, liikunnanopettaja Harri Kangasniemen mukaan ryhmien toimivuudessa sukupuoli ei ole ratkaisevaa, vaan ryhmä kaikkine henkilökemioineen ylipäänsä.

Kyse on vain ajatuksen ymmärtämisestä, sanoo Kangasniemi. Muitakaan ryhmäjakoja ei tehdä stereotypioiden pohjalta Mitä haittaa erillisryhmistä sitten on? Urheilupsykologi Marja Kokkonen sanoo, että ne ruokkivat vanhakantaisia oletuksia pojista aina vahvempina, pidempinä, kontaktihakuisempina, räväkämpinä ja aggressiivisempina. Tytöt taas ovat näissä ajatuksissa aina tanssillisempia, notkeampia, rytmitajuisempia ja esteettisemmin liikkuvia.

Stereotypioita on monia muitakin, mutta niiden pohjalta ei tehdä erillisiä ryhmiä, muistuttaa Marja Kokkonen. Ei matikantunneilla silti jaeta oppilaita tyttöjen ja poikien ryhmiin. Erillisryhmäopetus ei ota huomioon myöskään muunsukupuolisia, joiden asema on Kokkosen mukaan todella hankala: Ovatko pojat riski myös kemian tunneilla?

Muutenkaan Kokkonen ei niele perusteluja, joihin erillisryhmät yleensä nojaavat. Yksi yleinen on turvallisuusnäkökulma: Koulun ja opettajan tehtävä on huolehtia siitä, että kaikki ovat turvassa. Jotain on tosi pahasti pielessä, jos jotkut tai jopa toinen sukupuoli on jatkuvassa vaarassa.

Samalla logiikalla vaaranpaikkoja olisi vaikka kemian tunnilla, sanoo Kokkonen. Opettajan pedagogin taitojen varaan jää myös siitä huolehtiminen, ettei tyttöjä esimerkiksi mollata palloilulajeissa, joissa poikien katsotaan perinteisesti olevan vahvempia. Kumotaanko Jehovan todistajien vapautus? Työryhmän tehtävänä on arvioida Jehovan todistajat asevelvollisuudesta vapauttavan poikkeuslain muutostarpeet.

Useissa asiantuntijaselvityksissä on päädytty aiemmin siihen, että vapautus on ristiriidassa perustuslain kanssa. Nykytilaa on pidetty ongelmallisena erityisesti yhdenvertaisuuden kannalta. Jehovan todistajien vapauttamista koskeva laki on aikanaan säädetty perustuslain säätämisjärjestyksessä niin sanottuna poikkeuslakina vuonna ennen nykyisen perustuslain voimaantuloa. Työryhmän puheenjohtaja, ylijohtaja Teemu Penttilä sanoo, että totaalikieltäytyjien kysymys on toinen puoli asiaa ja se pitää ilman muuta huomioida työryhmän työssä.

Helsingin hovioikeus päätti helmikuussa vapauttaa vankeuteen tuomitun totaalikieltäytyjän rangaistuksesta, mutta päätös ei ole vielä lainvoimainen. Jos ratkaisu säilyy korkeimmassa oikeudessa, totaalikieltäytyjä välttää Suomessa rangaistuksen ensimmäistä kertaa koskaan. Suomen käytäntö vapauttaa vain yhteen uskontokuntaan kuulumisen perusteella ase- ja siviilipalveluksesta on hovioikeuden arvion mukaan syrjivä ja vastoin perustuslain syrjintäkieltoa. Penttilä huomauttaa, että yleinen asevelvollisuus ei ole muualla kovin yleinen, joten muissa maissa ei juuri törmätä vastaaviin ongelmiin.

Hänen mukaansa Suomella ei oikein ole asiassa varteenotettavia länsimaisia verrokkeja. Penttilä ei usko, että työryhmä löytää uusia ratkaisuja: Tässä ei oikein siistiä, yksinkertaista ratkaisua ole varmaan olemassakaan.

Penttilä sanoo, että vapautuksen poistaminen Jehovan todistajilta on yksi vaihtoehto. Poistamista vaati maaliskuussa Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, Eurooppa-, urheilu ja kulttuuriministeri Sampo Terho. Jos se kumotaan, kysymys on myös siitä, mitä muuta tehdään, Penttilä sanoo. Helmikuussa puolustusministeri Jussi Niinistö sin. Työryhmän tulee työssään huomioida, että esityksellä ei vaaranneta yleistä asevelvollisuutta.

Ministeri Niinistö on linjannut, ettei pakollisen varusmiespalveluksen heikentäminen ole mahdollinen kehityssuunta Suomessa.

Helmikuussa asiaan otti kantaa myös yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä, jonka mukaan YK: Myös eduskunnan oikeusasiamies ja perustuslakivaliokunta ovat lausunnoissaan pyytäneet hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin jo vuosia sitten. Suomi ei kuitenkaan ole ryhtynyt toimenpiteisiin lainsäädännön muuttamiseksi perustuslakivaliokunnan ja YK: Odotamme, että hallitus nyt ryhtyy lainsäädäntötoimenpiteisiin asiassa, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoi helmikuussa tiedotteessa.

Aseistakieltäytyjäliitto vaati tuolloin luopumaan totaalikieltäytyjien vapausrangaistuksista ja luonnehti hovioikeuden ratkaisua käänteentekeväksi. Työryhmän määräaika päättyy Suomeen syntyy yhä vähemmän lapsia. Yksi syy on miesten nopea syrjäytyminen.

Valtiovarainministeriön kokoaman tilaston mukaan vuotiaiden miesten työllisyysaste on vuoden jälkeen pudonnut yli 87 prosentista alle 80 prosenttiin. Romahdus tapahtui kahdessa vaiheessa. Vuosina työllisyysaste putosi viisi prosenttia.

Vuosina seurasi yli neljän prosentin pudotus. Syntyvyys seurasi nopeasti perässä. Vuonna Suomessa syntyi 61 lasta. Väestö ei vielä supistu, vaikka tammi-helmikuun aikana syntyi 7 lasta, eli vähemmän kuin vastaavana aikana Väestö kasvoi muuttovoiton vuoksi. Pientuloisten osuus vuotiasta miehistä on kasvanut koko vuosituhannen ajan. Suuri hyppäys alkoi vuoden laman kynnyksellä. Vuonna ikäryhmän miehistä noin yhdeksän prosenttia oli pienituloisia.

Pienituloisuus on tällä vuosituhannella kasvanut myös saman ikäisten naisten keskuudessa mutta huomattavasti hitaammin. Kolmen vuoden jaksolla pienituloisten osuus ikäryhmän naisista laski yli 12 prosentista alle 10 prosenttiin. Asiakastiedon tuoreen tilaston mukaan -vuotiasta miehistä yli 15 prosentilla on maksuhäiriömerkintä.

Naisista noin kymmenellä prosentilla. Suomalaiset miehet syrjäytyvät siis vauhdilla. Tällä on suuri vaikutus syntyneiden lasten määrään ja siihen, että yhä useampi mies jää kokonaan ilman lapsia.

Väestöliiton mukaan vain perusasteen suorittaneista vuotiaisita miehistä 35 prosenttia on lapsettomia. Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista heitä on vain 22 prosenttia. Näistä miehistä enää pari prosenttia tulee isäksi. Saman ikäryhmän naisilla koulutus ei juuri korreloi lapsettomuuteen. Ikäryhmän naisista noin 20 prosenttia on lapsettomia. Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirchin mukaan ongelma merkittävä. Tällä hetkellä vuotiasta miehistä melkein 87 prosenttia on vailla lasta.

Tämä on todella korkea luku. Samalla vapaaehtoinen lapsettomuus on kasvanut jonkin verran. Kyse ei ole niinkään koulutetuista naisista, vaan kouluttamattomista miehistä. Moni mies siis haluaa lapsen, mutta kokee, ettei isyyteen ole mahdollisuutta. Tyttöjen ja poikien eriytyminen alkaa jo yläasteella. Rotkirch tosin huomauttaa, että poikien sisällä on suurta hajontaa. Jotkut menestyvät erittäin hyvin. Trendi on kuitenkin selvä. Aiemmin on onnistuttu kasvattamaan lukemisesta ja oppimisesta kiinnostuneita poikia.

Kampanja alkoi viime vuonna, kun Härkönen haastatteli Turun Sanomiin turvapaikanhakijaa, joka kertoi auttaneensa Turun puukotuksen uhreja. Jutun ilmestyttyä samana iltana Härkösen sähköposti tukkeutui vihaviesteistä ja uhkauksista, eikä loppua näy vieläkään. Hyökkäyksen usuttajana toimi Jussi Halla-aho, joka itse vetäytyi pian taka-alalle, kun kävi ilmi, ettei Härkösen jutussa ollut mitään vikaa.

Matti Virtanen totesi, että Halla-Aho teki silloin pahan virheen. Hän muistutti, että tämänkaltaiset kampanjat noudattavat aina samaa kaavaa. Hän lisäsi, että joukkoon saattaa joutua myös miehiä, jotka sanovat olevansa feministejä. Härkösen saamissa vihaviesteissä taas ei juuri muuta olekaan. Se saattaa yllättää hyökkääjän. Miksi sä Rebekka et vain ilmianna ja blokkaa kuten muut tekee? Holappa eli avoimen homoseksuaalin elämää Suomen suvaitsemattomasta ilmapiiristä huolimatta. Vuonna alkanut suhde runoilija Olli-Matti Ronimukseen kesti koko eliniän aina Ronimuksen kuolemaan saakka vuoden heinäkuuhun.

Vuonna Holappa sai Finlandian kirjallisuuspalkinnon teoksestaan Ystävän muotokuva. Uraauurtava romaani kertoi kahden miehen välisestä suhteesta värikkäästi eroottisuutta peittelemättä. Romaanin päähenkilön rakastettu ja kirjan kertoja on nimeltään Pentti Holappa, mikä tuo teokseen jännän kulman.

Jo tätä aikanaan kohuttua teosta ennen Holappa oli tunnettu ihmisoikeuksien ajaja, sen myötä hänestä viimeistään tuli homojen vapautumisen symboli, kirjoitetaan Helsingin Sanomien muistokirjoituksessa. Holappa julkaisi 18 runokokoelmaa, kahdeksan romaania ja 13 tekstikoelmaa, suomensi romaaneja ja toimi journalistina.

Hän toimi Europpan runousakatemian puheenjohtana ja oli sen kunniapuheenjohtaja kuolemaansa saakka. QX Awardsin uusi ajankohta on lauantai Uusi brittiläinen tutkimus osoittaa, että vain kolme prosenttia heteroista pitää hbtq-ihmisten Helsingin Pride viikko alkoi tänään ja koko viikko on perinteiseen tapaan täynnä ohjelmaa.

Voittaja vakuutti tuomariston aitoudellaan ja uskottavuudellaan.

..

Salaista seuraa kunnon homo pano

Pienen kolikon kokoisessa si­net Niissä huomioitiin usein vain hetero- ja homoparien asema. Halutaan aitoja ja oikeita kehoja sekä tilanteita. Helsingin hovioikeus päätti helmikuussa vapauttaa vankeuteen tuomitun totaalikieltäytyjän rangaistuksesta, mutta päätös ei ole vielä lainvoimainen. Uutiset Mikäli lähetyskäsky mielitään täyttää Euroopassa, myös kirkkokuntien välistä yhteistyötä tarvitaan. Joukkuelajeissa sosiaalinen paine on kova. kiinnostunut innovaatioista ja käytäntölähtöisestä yhteiskunta- ja Minna Zechner (YTT, sosiaalipolitiikka) toimii yliopettajana Seinäjoen .. ja hankkeita, kuten Innokylä eli hyvinvointi- ja terveysalojen avoin .. jotain olemassa olevaa normia, kuten homoseksuaalisuus aiemmin. .. Arkipäivän kartta, vuotias mies. elokuu AKU LOUHIMIES: TUNTEMATONTA TULKITSEMASSA MATKALLA . KSML: Puolustusvoimat ei päästä kasarmille – kielto koskee jo yli sataa miestä Ruohonen kertoo Varusmies-lehdelle olleensa aina varsin avoin seksuaalisesta jolle homoseksuaalisuudesta puhuminen oli ollut aivan luonnollista. EU-myönteinen ja avointa kauppapolitiikkaa kannattava Macron voi myös aidosti olla hallitukseen; puoluejohtajana ja ulkoministerinä häntä arvostetaan yli puoluerajojen. Naiset kokevat opiskelu-uupumusta enemmän kuin miehet. . sen olevan jotenkin raflaava kysymys ja että se kiinnostaa lukijoita”, Strang pohtii.

Thai hieronta kouvola live chat homoseksuaaliseen

: Meis kiinostaa kokkola avoin homoseksuaaliseen yli

Meis kiinostaa kokkola avoin homoseksuaaliseen yli Lesbo homoseksuaaliseen treffit shemale mistress
HOMO PORNO WEBCAM SUOMI SEX TUBE Uutiset Kristitty motivaatiopuhuja Nick Vujicic esiintyi kaksi viikkoa sitten pidetyssä Nordic Business Forum -tapahtumassa. Kun McMurphy kyseenlaistaa järjestyksen ja protokollan, niin hän samalla kyseenlaistaa sairaalan hoitokunnan pätevyyden, sekä naisen johtajana. Uutiset Lyonin historiallisen keskuksen alueelle perustettiin helluntaiseurakunnan hallinnoima koulu. Vauvakuumeen taustalla vaikuttavia hormoneja on ainakin kaksi: Bechdelin testin jälkeen ja me toon aikana.
THAIHIERONTA JOENSUU HIERONTA HOMO KEMI 451

© 2018 Vapaa Homoseksuaali · Crumbs Theme by WPCrumbs