Homoseksuaaliseen seuraa jyväskylä kovaa naintia

homoseksuaaliseen seuraa jyväskylä kovaa naintia

Niillä oli ilmeisesti semmoinen käsitys, että siellä naidaan pöydillä. Helsingissä homomiehet tapasivat lähteä Ruusulankadun Sirkan tansseista jatkoille Stadionin kentälle ja Jennyn teehuoneelle [ks. Työväentalon —luvun homotansseista taas oli lyhyt matka läheiseen Eteläpuistoon, jonne mekin olemme nyt saapuneet  voimalla neljän miehen.

Tampereen kaupungin julkaisemasta puistohistoriikista selviää, että Pyhäjärven rannassa sijaitseva Eteläpuisto rakennettiin kahdessa osassa vuosina — Homojen suosiossa Eteläpuisto oli Tuula Juvosen kirjan mukaan ainakin jo luvulla.

Hänen haastateltavansa muistelevat, että puistossa pyöri vakituisen kymmenpäisen miesjoukon lisäksi parhaimmillaan kymmenestä kolmeenkymmeneen muuta kävelevää ja seisoskelevaa miestä. Toiset etsivät seksikumppania ja toiset ystävää, mutta kuten Juvonen kirjoittaa, puistossa liikkuvien miesten suuri määrä ja kirjo rohkaisivat hyvin erilaisia kävijöitä toteuttamaan omaa homoseksuaalisuuttaan: Joukossa oli nuoria kokeilijoita, varttuneempia perheenisiä ja hyvin erilaisessa yhteiskunnallisessa asemassa olevia miehiä.

Erityisesti julkisuudessa tunnettujen tai muuten merkittävissä asemissa olevien miesten, kuten näyttelijöiden, lääkäreiden, arkkitehtien tai johtajien kohtaaminen puistossa kohotti miesten itsetuntoa. Tanner tömisi varsinkin Eteläpuiston suositussa pisuaarissa, joka sijaitsi Osuustoimintamuistomerkin liepeillä kuva yllä.

Wäinö Aaltosen suunnitteleman muistomerkin vastakkaisella sivulla on joukko suurta tukkia kantavia miehiä, jotka Tampereen taidemuseon mukaan ilmentävät yhteistoiminnan ruumiillisia ponnisteluja. Voi sitä nainnin läiskettä, siellä moni poika sai parrua pakaroihinsa menneinä vuosikymmeninä. Vaikka pisuaarin sijainti oli rauhallinen, homot kohtasivat alueella myös häirintää, kuten toinen netistä bongaamani kirjoitus osoittaa: Me tosin kutsuttiin niitä ihan tuttavallisesti hinttareiksi.

Ilmeisesti niitä oli jotkut jenkkiautoilijat käyneet opastamassa terveempään seksuaalikäyttäytymiseen, koska aina kun me autoilamme saavuttiin sinne, niin puskista juoksenteli housut kintussa niitä pervoja ja osa lähti autoillaan pakoon. Oli meillä hauskaa, kun kesäiltaisin parin tunnin välein, käytiin niitä hinttareita säikyttelemässä. Enää homojen ei välttämättä tarvitse puistoilla, mutta osalle se on yhtä kaikki mieluisa harrastus.

Helsingissä nykypuistoilu keskittyy Laaksoon [ks. Balladi Robin Hoodista ], kun taas Tampereella tapaillaan homofoorumien keskusteluista päätellen yhä Eteläpuistossa sekä esimerkiksi Tuomikalliolla Kaupin Urheilupuistossa ja Alasenjärven ympäristössä.

Eteläpuistoa mainostettiin foorumeilla vielä lokakuussa Tampereen parhaaksi ulkotapaamispaikaksi, jossa sattuu ja tapahtuu etenkin laivalaiturin läheisyydessä olevien veneiden ympäristössä.

Tänä lauantai-iltapäivänä Eteläpuisto on meitä lukuun ottamatta hiljainen ja homoton, mikä on suorastaan enteellistä — suunnitteleehan Tampereen kaupunki rakentavansa koko puiston täyteen asuntoja. Aiheesta käydään tietysti netissä kiivaita keskusteluja, joissa homotkin vilahtelevat.

Eteläpuiston puskissa vielä sentään kunnon teollisuus kukoistaa. Siellä tehdään junaa aika huuruissa — auton ikkunat, junansuorittajat ja puskat.

Vaikka vaan perinteisessä metalliteollisuuskaupungissa eletään. Kunnon enkelihoitoa ei siis ole enää tarjolla, mutta Tampereen homohistorian syventävät opinnot on suoritettu.

Tälläkään kertaa emme toki opiskelleet koulua vaan elämää varten, joten nyt on aika siirtyä asemiin odottamaan, millainen vonkale tänään narahtaisi syöttiin. No, meni miten meni, mutta meillä Treelle menolippu on! Päätin nimittäin siipan kanssa tehdä pienen nostalgiatripin Pirkanmaan pervopääkaupunkiin, jossa etäsuhteemme kukoisti ensimmäiset kymmenen vuotta. Matkan tarkoituksena oli moikata niitä junan jyskyttämiä vanhoja ystäviä, katsastaa Postimuseon Tom of Finland -näyttely ja tehdä pieni homohistoriallinen Tampere-kävely.

Itsekin katson kuuluvani tähän joukkoon siitä huolimatta, että junailin Helsingin ja Tampereen väliä ahkerasti vuosina — Tällä reissulla kaivelu alkaa asemalta. Ravintoloiden sulkemisen jälkeen asemaravintola täyttyy asiakkaista, joista useimmat nauttivat Tampereen kuuluisaa aseman papusoppaa. Yllytyksestä huolimatta emme kuitenkaan jää ahmimaan solttupoikia tai papusoppaa, vaan jatkamme asemanseutuun tutustumista viereisestä Posteljooninpuistosta käsin.

Se mainitaan myös tutkija Tuula Juvosen Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia - kirjassa homojen vanhana kohtauspaikkana. Juvosen tutkimien poliisikuulustelupöytäkirjojen mukaan tamperelaiset miehet ovat menneinä vuosikymmeninä tavanneet toisiaan rautatieasemalla ja sen liepeillä ja harrastaneet seksiä joko aseman käymälässä tai läheisissä matkustajakodeissa.

Homoseksuaaliset teot kieltäneen lain aikana näissä paikoissa piti kuitenkin varoa asemapoliisia tai henkilökuntaa, joten Juvonen uskoo Posteljooninpuistossa sijainneen käymälän vakiintuneen jo varhain yhdeksi miesten ulkotapaamispaikaksi. Enää puistossa ei ole käymälää, ja se on muutenkin sen verran pieni ja huomaamaton, että kaupungissa pitkään asunut J. Pysähdymme siis toviksi ihailemaan ruskan värejä ja vuonna valmistuneen rautatieaseman kellotornia — tuota 50 metrin korkeuteen kohoavaa seisokkisymbolia, joka Wikipedian mukaan liitettiin funkisrakennuksen suunnitelmiin jälkikäteen Rautatiehallituksen vaatimuksesta.

Iso on ja paksu! Tampereen taidemuseon sivuilta selviää, että Ysikutosen parjaamat Wäinö Aaltosen Pirkkalaisveistokset kuvaavat Suomi-neidon lisäksi keskiajan pirkkalaisia hahmoja: Ysikutonen maalailee myös, miten sillalta oikealle aukeaa Koskipuisto houkutuksineen ja edessä kimmeltää vanha klassillinen ravintola Tillikka.

Tillikkaan tutustumme vähän myöhemmin, mutta ensin on koettava Koskipuisto. Ysikutosen mukaan se oli vuonna Tampereen vilkkaimpia ulkotapaamispaikkoja etenkin hotelli Tammerin — alkuperäiseltä nimeltään Grand Hotel Tammerin — tienoilla.

Sitä sivuilta ei sentään selviä, että yksi herkullisimmista tarinoista liittyy hotellissa yöpyneeseen C. Monet muistanevat homokohun nostattaneen Uralin perhonen -nukkeanimaation , jossa marsalkka Mannerheim nähdään mm. Animaation ohjaaja Katariina Lillqvist kertoo Pispala. Mummuni on kertonut hotelli Tammerissa työskennellessään nähneensä Mannerheimin korsettiin pukeutuneena. Hän oli kuninkaallisen ja ylvään näköinen.

Jos oli homo, niin olipas upea. Upea on kieltämättä myös luvulla nykymuotonsa saaneen Koskipuiston kansallismaisema, jota istahdamme hetkeksi ihailemaan. Puiston kiinnostavimmaksi nähtävyydeksi jääkin Aimo Tukiaisen veistämä suomalaisen sotilaan muistomerkki  Virvatulet   , jonka äärellä kelpaa muistella myös sodassa olleita homomiehiä.

Yksi heistä oli Touko Laaksonen, jonka elämään ja taiteeseen tutustuisimme pian Postimuseossa. Pienen päivystyksen ja päivänpaistattelun jälkeen lampsimme hotelli Tammerin ohi, ylitämme Satakunnankadun ja päädymme pieneen puistoon, joka Työnpuistona tai Tampellan puistona tunnetaan. Pääkaupungin vilkas pömpelikulttuuri on jo tullut lukijoilleni tutuksi Homohistoriallinen Helsinki -juttusarjasta , mutta touhua ja tohinaa riitti siis myös Tampereen tualeteissa.

Tuula Juvosen haastattelemien homoseksuaalisesti tuntevien miesten mukaan Tampereen keskeisillä paikoilla olleet yleiset käymälät olivat —luvuilla erittäin suosittuja tapaamispaikkoja. Seitsemänkymmentäluvulle tultaessa moni peltienkeli oli kaikesta päätellen menettänyt siipensä, koska Työnpuiston pömpeli oli  Ysikutosen  mukaan  niitä harvoja Tampereella pystyssä olevia ja kulttuurimuistomerkki sinänsä: Eräs Juvosen haastattelema mies tietää tarkentaa, että puisto hiljeni sen jälkeen, kun sen valaistusta oli lisätty tv-sarja Mummon — päätähden Anja Räsäsen vaatimuksesta: Hiljenemisestä huolimatta Tammerkosken itärannan puistoalueet mainitaan iltahämärän kohtauspaikkana vielä Seta -lehden Tampere-matkajutussa vuonna Samassa jutussa tarkastellaan myös Tampereen työväenkaupunki-imagoa hieman pervommasta näkökulmasta toteamalla, että tehtaitten kulta-aikoina kaupungissa asui maan teollisuustyöväestä 40 prosenttia — ja siten myös tilastollisesti keskimääräistä enemmän duunarihomoja.

Duunarihomoille voi osoittaa kunniaa tästä samaisesta Työnpuistosta löytyvän Tampere-veistoksen ääressä. Hmm, you go girl! Työnpuistosta jatkamme Tampellan tehtaan entisessä verstaassa toimivaan Museokeskus Vapriikkiin ja katsastamme Postimuseon Salaisuuksin suljettu — Kirjeiden Tom ofFinland -näyttelyn. Kuten nimestä voi päätellä, näyttely keskittyy nimenomaan Touko Laaksosen kirjeenvaihtoon.

Mukana on myös kiinnostavaa henkilökohtaista esineistöä, kuten asuja sekä piirustus-, maalaus- ja sävellystöitä aina lapsuudesta lähtien. Näyttelystä päästyämme totesin, että aiempiin Tomppa-näyttelyihin Jyväskylä , Helsingin taidemuseo ja Turun Logomo verrattuna Postimuseon näyttely yllättää kesyydellään.

Siksi myös näyttelyn nimen salaisuus -sana avautui eri tavalla kuin olin etukäteen ajatellut. Näyttely ei suinkaan tarjoa meheviä paljastuksia à la Touko Laaksosen estottomat sota-ajan seksileikkailut, vaan juuri Laaksosen homoelämä on se salaisuus, joka on suljettu näyttelyssä nähtävien, etupäässä sisaruksille kirjoitettujen kirjeiden ulkopuolelle.

Tarkoituksena on nostaa myytin takaa  esiin se tavallinen Laaksonen: Samalla näyttely kertoo siitä, miten valitettava ja toisaalta tärkeä seuralainen kaappi on homoille ollut ja on osittain yhä suhteessa työhön, perheeseen ja yhteiskuntaan. Näyttelyn kirjeitä voi muuten kuunnella myös Postimuseon sivustossa Ville Virtasen lukemina.

Yllättävintä Postimuseon Tomppa-näyttelyssä oli ehkä kuitenkin se, että myös Tom of Finlandin kuvien estoton seksuaalisuus jäi eräänlaiseksi julkiseksi salaisuudeksi. Suomeksi sanottuna en nähnyt vehkeen vehjettä — tosin siippa oli nähnyt yhden, kun oli sattunut oikeasta kulmasta katsomaan. Sitäkin intiimimpää oli tarkastella lähietäisyydeltä Laaksosen fetissivaatteita ja päästä kirjaimellisesti hänen nahkoihinsa.

Nahkavermeitä jäi ihmettelemään myös takanani kävellyt utelias pikkupoika, jonka äiti sai haastavan selitystehtävän: Ja siinä on sedän takki.

Eikä me olla veljeksiä. Jalka paljon ei sotapojan paina. Tämä yhden miehen iskujoukko marssii pitkin Fabianinkatua kohti kesäillan viimeistä etappia, Tähtitorninmäen puistoa. Sitä kauemmas homohistoriaan Helsingissä ei juuri voi sukeltaa, sillä alue oli meikäläisten suosiossa jo luvulla.

Selitys tähän löytyy aivan kivenheiton päästä. Näin kirjoittaa Torsten Ekman teoksessaan Suomen kaarti — suom. Ekman analysoi seikkaperäisesti kaartin poliittista ja symbolista merkitystä tuon ajan suomalaisille, mutta tyystin käsittelemättä jää sen merkitys helsinkiläisille homomiehille. Tätä puolta avaa tutkija Kati Mustola Ranneliike. Mustola toteaa, että useimpien armeijakaupunkien homopuistot ovat syntyneet nimenomaan kasarmien yhteyteen, koska sotilaat ovat aina olleet äärimmäisen köyhiä ja hankkineet sitten vähän lisätienestiä prostituutiolla.

Puistoihin hakeutui varakkaita herroja ostamaan seksiä näiltä nuorilta miehiltä, jotka eivät kaikki välttämättä olleet homoja, mutta suostuivat homoseksuaalisiin tekoihin rahantarpeessaan. Näin tapahtui myös Helsingissä, missä luvun homoille avautui melkoiset ostajan markkinat Kaarin kasarmin kupeessa Tähtitorninmäellä. Tähtitorninmäen homoliikennettä ja sotilasprostituutiota koskeva varhaisin kirjallinen lähde on jääkäriliikkeen taustahahmon Fritz Wetterhoffin — antama parin sivun pituinen Helsingin homoelämän kuvaus, joka sisältyy Magnus Hirschfeldin kirjaan Die homosexualität des Mannes und des Weibes Kati Mustola tituleeraakin Sateenkaari-Suomi -kirjan artikkelissaan Wetterhoffia Suomen ensimmäiseksi homohistorioitsijaksi.

Artikkelissa Mustola myös siteeraa Wetterhoffin hersyvää kuvausta Helsingin luvun alkupuolen homoalakulttuurista: Osoitteessa Kasarmikatu 15 sijaitseva Kaartin maneesi Kulttuuriympäristöportaali tietää kertoa, että rakennus valmistui vuonna ja sen suunnitteli Yleisten rakennusten ylihallituksen ylitirehtööri Axel Hampus Dalström. Suomen sotilasprostituutiota ei käsittääkseni ole sen tarkemmin tutkittu, ja tiedot siitä ovat hyvin sirpaleisia.

Aiheesta löytyy yksittäisiä mainintoja paitsi Wetterhoffin ja säätyläispojan muisteloista myös —lukujen sensaatiolehdistä, kuten Jallusta ja Viikon totuudesta , joita olemme lukeneet jo juttusarjan aiemmissa osissa. Lisävaloa —lukujen sotilasprostituutioon saadaan hyppäämällä toviksi lahden taakse Tukholmaan. Erinomainen johdattaja aiheeseen on kirja Sympatiens hemlighetsfulla makt: Stockholms homosexuella — , johon olen viitannut jo aiemmissa Tukholma-jutuissa.

Kirjassa toimittaja Dodo Parikas kertoo tukholmalaisten sotilaiden salatuista elämistä tekemiensä haastattelujen sekä aikalaiskirjoittelun ja poliisiraporttien pohjalta. Parikas kuvaa Tukholman sotilasprostituutiota ainakin vuosisadan kestäneeksi seksuaalisten ja sosiaalisten suhteiden kokonaisuudeksi.

Ilmiön taustalla oli useita tekijöitä, joista keskeisimpiä oli varuskuntien sijainti aivan keskustan tuntumassa sekä ennen kaikkea iltalomien univormupakko. Kun univormupakosta luovuttiin luvulla, myös prostituutio hiipui, koska sotilaat eivät enää erottuneet katukuvasta. Jos univormu oli prostituution mahdollistaja, ilmiön kimmokkeena toimi jo aiemmin mainittu sotilaiden vähävaraisuus. Ruotsalaissotilaiden päiväraha oli esimerkiksi vuonna vain 1,50 kruunua, kun taas seksistä sai 10—15 kruunua per laaki.

Sillä rahalla pääsi jo nauttimaan suurkaupungin houkutuksista, jotka toivat helpotusta kovaan kasarmielämään simputuksineen kaikkineen. Parikas toteaa Kati Mustolan tapaan, että kaikki itseään myyneet sotilaat eivät välttämättä olleet homoja, mutta osa tietysti oli. Homosotilaille prostituutio tarjosi hyvän kulissin oman seksuaalisuuden toteuttamiseen. Heterosotilaille taas olennaista oli miehisen roolin säilyttäminen suhteessa homoasiakkaisiin.

Homo-, hetero- ja bi-jaottelun sijaan rintamalinja kulki siis miehekkään ja naisellisen välillä. Toimijoiden välistä etäisyyttä vahvisti entisestään raha sekä se, että sotilasprostituutiossa asiakas maksoi yleensä siitä, että hän sai tyydyttää myyjää eikä toisinpäin. Parikasin haastattelemat miehet korostivat sitä, että sotilaiden maksullisia homokontakteja ei pidetty outoina, kunhan harrasti seksiä myös naisten kanssa. Parikas kertoo jopa tapauksista, joissa iltalomalaiset saattoivat vuorotellen käydä tienaamassa muiden puolesta rahaa yhteisiin huvituksiin.

Kaiken lisäksi tieto tästä ansaintamahdollisuudesta levisi usein alipäällystöltä uusille alokkaille. Välillä sotilaiden liikkumista prostituutiokaduilla yritettiin toki myös suitsia, mutta vasta univormupakosta luopuminen pani bisneksille pisteen.

Vuoden jälkeen merisotilaita ja prameissa univormuissa kulkeneita kaartilaisia ei enää voinut bongata Tukholman katukuvasta. Saako herralle olla tupakkaa? Tupakan tai tulen pyytäminen oli takuuvarma tapa rikkoa jää ulkotapaamispaikoilla. Fennian tupakkarasian kansi vuodelta Myös Torsten Ekmanin Suomen kaarti -kirjasta löytyy tiettyjä mainintoja, jotka ovat linjassa Dodo Parikasin Tukholma-kuvausten kanssa.

Sotilaiden näkyvyydestä luvun Helsingissä Ekman toteaa näin: Ekman puhuu myös kasarmielämän kuluttavuudesta ja yksitoikkoisuudesta, johon sotilaat hakivat vaihtelua juopottelemalla ja käyttäytymällä kaupungilla muutenkin epäsotilaallisesti. Sotilaita esimerkiksi kiellettiin anelemasta almuja kaupunkilaisilta, mikä puhuu paljon heidän heikosta rahatilanteestaan. Ekmanin kirjasta osui silmään myös tieto, jonka mukaan sotilaita ja alipäällystöä kiellettiin keväällä istumasta Esplanadin puiston penkeillä järjestyshäiriöiden ehkäisemiksi.

Dodo Parikasin Tukholma-tutkimuksesta ilmeni nimittäin myös se, että sotilaiden liikkumisen rajoittamista perusteltiin usein nimenomaan juopottelun ja järjestyshäiriöiden ehkäisyllä, mutta sattumoisin kielletyt alueet olivat myös keskeisiä prostituutioreittejä. Tässä yhteydessä on mahdotonta muuta kuin spekuloida, missä määrin Espan penkeillä pyöri luvun loppupuolella myös homoja sotilaita riiaamassa, mutta Tähtitorninmäellä heitä ainakin riitti aikalaiskuvausten perusteella.

Vaikka Suomen kaarti lakkautettiin vuonna , Tähtitorninmäki säilyi homojen suosiossa vielä vuosikymmeniä sen jälkeen. Opiskelijapojan mukaan Tähtitorninmäki oli luvun lopulla kaupungin suosituin kohtauspaikka Hankkijan talon ympäristön [ks. Tähtitorninmäkeä suosittiin varsinkin alkusyksystä ja keväällä, kun siellä oli penkkejä ja puistoa mihin mennä, jos ei voinut kotiin ketään viedä. Homojen iltakierrosten vetonaulana oli täälläkin katiskamallinen peltipisuaari, joka sijaitsi Saksalaisen kirkon luona Ruotsalaista normaalilyseota vastapäätä.

Tähtitorninmäen homoelämän kuvauksia löytyy myös F. Eeva-Liisa Jaakkola sekä Laaksosen vuonna antamasta haastattelusta, josta Kati Mustola on julkaissut otteita Tom of Finland — ennennäkemätöntä -kirjan artikkelissaan. Viime jaksossa kuljimme jo Laaksosen jalanjäljissä sodanaikaisessa Espan puistossa, ja sieltä hänen kävelyretkensä johtivat usein Tähtitorninmäelle.

Kansainväliselle lukijakunnalle tehdystä elämäkerrasta löytyy myös iltakierrosten tarkka reittikuvaus: Laaksosen vuonna antamasta haastattelusta ilmenee, että Tähtitorninmäki osoittautui merkittäväksi paikaksi myös hänen taiteilijuutensa kannalta.

Laaksoselle seksi oli seksiä ja politiikka politiikkaa. Poika Tähtitorninmäellä , — Tom of Finland — ennennäkemätöntä -kirjan kuvitusta. Alla Ilta-Sanomien kuva samaisen pisuaarin purkamisesta 9. Kaartilaisia, natseja, sovjetteja ja kultamitalivartaloita… Huh huh, ei ole Tähtitorninmäki kuin ennen! Tänä kesäkuisena lauantai-iltana puistossa on minun lisäkseni vain pari kännäävää teinipoikaa eikä yhtään mitään sutinaa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi. Sukupuolineutraali avioliitto Sukupuolineutraali avioliitto on ensi askel pedofilian, sukurutsan ja joukkoavioliittojen hyväksymiselle. Pedofiileistä monet ovat homomiehiä jotka naivat pikkupoikia.

Tälle saatanan pahuudelle kansanedustajat menivät antamaan äänensä. Homous on geenivirhe ja homous altistaa pedofilialle. Tarvitaan vain sopiva ärsyke, niin homon sisäinen pedofiili astuu esiin. Miksi homo muuten haluaisi adoptoida lapsia? Tai miksi homoilla yleensä on niin kova hinku saada lapsia?

Selitys on juuri se että haluavat naida lapsia. Siis eikö toimitus Siis eikö toimitus todellakaan saa poistettua tätä viestiä, jossa homoseksuaaleja väitetään pedofiileiksi. Kommentti on loukkaava, asiaton, herjaava. Kuvitelkaa, miltä tuntuu nuorista, jotka kamppailevat näiden asioiden kanssa muutenkin saanko istelleni hyväksyntää? Jos tämä asia ei nyt ole jollekulle selvä, niin hetero- ja homoseksuaalisuus kuten myös bi- ovat normaaleja seksuaalisuuden suuntautuneisuuksia.

Kyse on siis aivan eri asiasta. Mitä hyötyä on toimitukselle Mitä hyötyä on toimitukselle ilmoittaa asiattomasta viestistä, kun siihen ei mitenkään reagoida?? Sitä voisi googlata sanoilla Sitä voisi googlata sanoilla homosexuals ja phedophile. Ehkä asiasta löytyisi tietoa. Muistan jostain lukeneeni, että molemmat korreloivat keskenään. Tässä eräs linkki sivulle, jolla on raikkaita näkemyksiä aiheesta. Kansalaisaloitteella saadaan tämmöistä aikaan.

Rattijuoppojen rangaistuksien koventamista vaativa kansalaisaloite ei mennyt läpi. Kumpikohan olisi ollut tärkeämpi asia? Kyllä on taas arvot päälaellaan.

Paljonkohan tällä uudella lailla parannetaan maamme taloutta ja kansalaisten toimeentuloa? Kohta varmaan on valittava virkaan homo jos toinen hakija on hetero muuten syytetään syrjinnästä. Persujen kansanedustaja Persujen kansanedustaja Pentti Oinonen pohdiskeli taannoin: Hänen kannattaa jatkaa rekisteröimätöntä parisuhdetta hauvelin kanssa. Miten niin toisten on Miten niin toisten on tyydyttävä rekisteröityyn parisuhteeseen, jos haluaa esim. Syrjintää sinulta, kun toisille suot avioliiton rakastamansa otuksen kanssa, mutta toisille et suo avioliiton ihanuuttaa naapurin mullivasikan kanssa, vaikka rakkaus on heille niin herkkää ja ihanaa!

Kyllä se on niin, että jokainen saa mennä täst edes vaikka yöastian kanssa vihille, kun kerta rakastaa vanhaa pönttöänsä! Joku tolkku oltava Pasila-animaation tekijät Pasila-animaation tekijät ovat pistäneet tuttia lutkuttavan Kyösti Pöystin suuhun osuvan repliikin: Jos sinulla on vaikeuksia erottaa eläimiinsekaantuminen ja homoseksuaalisuus niin, ehdotan, että et hanki koiraa".

Samaa voi suositella Oinoselle. Joillain täällä Joillain täällä kommentoivilla henkilö, joka sekoittaa sukupuolisen suuntauksen pedofiliaan on selvästi niin suuria ongelmia itsensä ja realiteettien ymmärtämisen kanssa, että vilpittömästi suosittelen: Koettakaa nyt hyvät ihmiset muistaa, että homoperheitä on aina ollut.

Perheissä on lapsia, joilla on oikeus perheeseensä ja vanhempiinsa ja nyt myös adoptio-oikeuden myötä laillinen oikeus molempiin vanhempiinsa. Näillä lapsilla on tunteita ja arvoa.

Vähän nyt sitä inhimillisyyttä!!! Mitähän jos katsoisit peiliin Mitähän jos katsoisit peiliin niiden perhearvojesi kanssa!! Ja jos lapsilta kysytään, niin ne kyllä sanoisivat suoraan sulle kuka sinne lääkäriin joutaisi! Pedofilia on sukupuolinen Pedofilia on sukupuolinen suuntaus. Onhan heterouskin Onhan heterouskin seksuaalinen suuntaus.

Arabilegioona tuhosi räjäyttämällä 55 synagogaa ja Talmud-koulua. Jokainen, joka vaatii Israelia luovuttamaan Jerusalemin joutuu selittämään, miten tämä estää historiaa toistamasta itseään?

Emme saa unohtaa, että vuodesta vuoteen , jolloin Israel yhdisti uudelleen Jerusalemin, juutalaiset eivät saaneet käydä Länsimuurilla. Vihreä linja ei sovi oikeuksien ja velvoitteiden perustaksi Palestiinalaisten vaatimuksissa esiintyvä vihreä linja on ainoastaan aselepolinja. Kyseinen linja määriteltiin Israelin, siis juutalaisten, ja jordanialaisten välillä heidän keskinäisten taistelujensa päättyessä Tämä linja määriteltiin aseleposopimuksessa, jonka solmivat Israel ja Jordania keskenään, eikä sitä milloinkaan tarkoitettu kenenkään oikeuksien ja velvoitteiden perustaksi.

Oslon sopimukset Alkuperäinen Oslon sopimus, ensimmäinen vuodelta sekä suuri Oslon sopimus vuodelta , joka tunnetaan Oslo II -sopimuksena sisälsivät ehtokohdan, jota kutsutaan artiklaksi Siinä todetaan, ettei kumpikaan osapuoli saa muuttaa statustaan Länsirannan ja Gazan kaistaleen osalta ennen kuin neuvottelut pysyvästä statuksesta on saatu päätökseen. Mikäli palestiinalaiset yrittävät muuttaa alueen statusta neuvottelematta Israelin kanssa on kyseessä yksipuolinen toimi, joka sotii tätä sitoumusta vastaan.

Oslo II -sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa presidentti Clintonin läsnä ollessa. Myös Euroopan unioni allekirjoitti sen todistajan ominaisuudessa. Mikäli EU-maat päättävät tukea palestiinalaisten siirtoa YK: Tästä seuraisi välittömästi Israelissa kysymys: Kuka enää milloinkaan luottaisi EU: Koko maailma kysyy Israelilta miksei se tunnusta palestiinalaisten oikeuksia palestiinalaisvaltioon.

Tämä tuntuu olevan peruskysymys. Israelilaiset saavat kuulla sen usein. Mutta tarkastellaanpa tilannetta toiseltakin kannalta. Kuulemmeko kenenkään sanovan palestiinalaisille, että heidän tulee tunnustaa juutalaisten oikeus omaan valtioonsa, jonka juuret löytyvät kansainvälisestä lainsäädännöstä ja ovat peräisin San Remosta, Brittiläisestä mandaatista ja Kansainliitosta. San Remon päätöslauselma San Remon päätöslauselma on tärkeä Israelin valtion perustuslaillinen asiakirja kansainvälisen lainsäädännön puitteissa.

San Remossa olemassaolon oikeudet myönnettiin sekä juutalaiskansalle että arabeille. Ne johtajat, joilla oli valta tehdä sitovia ratkaisuja ottomaanien valtakunnan alueista harkitsivat tarkoin ja tekivät päätöksensä kuultuaan myös ne vaateet joita Pariisin sionistijärjestö esitti Pariisin rauhankonferenssin aikana Sen aikaiset johtajat kuulivat arabivaltuuskunnan ehdotuksen toivomuksista ottomaanialueiden suhteen.

Nämä ehdotukset kuultuaan johtajat kokoontuivat tekemään sitovia ratkaisuja kansainväliseen lakiin perustuen siitä mitä kukin saisi. Se mikä oli ollut ainoastaan brittien näkemys sai Israelin laillinen olemassaolon oikeutus liittyy San Remossa tehtyyn kansainväliseen ratkaisuun, eikä se ole pelkästään brittiläisen politiikan päähänpisto. Vuonna Lordi Allenby valloitti Pyhän maan ja Balfourin jaarli lupasi juutalaisille kansallisen kodin Palestiinan alueelle.

Kansainliiton päätöslauselma Vuonna Kansainliitto YK: Tällöin tunnustettiin jo aiemmin olemassa ollut oikeutus eikä siis luotu uutta oikeutusta. Se sai haltuunsa mandaattialueen brittihallituksen alaisuudessa Palestiinassa. Arabit, jotka asuivat entisessä Mesopotamiassa, siis nykyisessä Irakissa, sekä Syyriassa ja Libanonissa tulivat edunsaajiksi toisella mandaattialueella. Osa siitä oli Ranskan mandaatin alaisuudessa: Mesopotamia oli brittihallinnon alaisuudessa.

Ensisijaisena tavoitteena Palestiinan mandaatissa oli taata poliittiset oikeudet juutalaiskansalle. Myös arabien kansalaisoikeuksien ja uskonnollisten oikeuksien suoja oli turvattu mandaattiasiakirjassa. Mitä tulee kansallisiin ja kollektiivisiin oikeuksiin ja kollektiivisiin poliittisiin oikeuksiin, ne varattiin Palestiinassa ainoastaan juutalaiskansalle koska arabit saivat samat oikeudet ympäröivissä naapurimaissa.

Sen vuoksi nykyään on 21 arabivaltiota ja yksi juutalaisvaltio. Juutalaisen kalenterin mukaan ensi viikolla vietetään Israelin 66v itsenäisyyspäivää. Juhani Starczewski Vieras Media Barabbaan asialla! Juutalainen muistopäivä kaatuneille sotilaille ja terrorismin uhreille Yom HaZikaron Israelissa hiljennytään muistamaan ja suremaan vuodesta lähtien sodissa ja terrori-hyökkäyksissä surmansa saanutta, joita vuoden muistopäivänä on yhteensä 23 israelilaista.

Puolustusministeriö lisäsi vuoden kaatuneitten muistopäivän jälkeen 57 menehtyneitten listaan, ja 50 vammautunutta menehtyi haavoihinsa samana aikana. Viralliset sotilasseremoniat alkavat klo Vuonna omaisensa menettäneitä on 17 , joista orpoja on 2 ja IDF: Puolustusministeri Moshe Yaalon kirjoitti omaisille lähettämässään kirjeessä mm.: Lähes jokainen kansalainen näyttää kokeneen menetyksen tuskan, joko omaisensa tai läheisen ystävänsä kautta.

Kaikkensa uhrattuaan sotilaat jättävät aukon, jota kukaan toinen ei voi täyttää", Yaalon totesi jatkaen: Menetyksen tunne ympäröi menetyksen kokeneita perheitä päivän jokaisena tuntina. Tämä tuska ja menetys tunnetaan koko maassa". Yaalon muistutti kirjeessään omaisille: Epäonneksemme emme ole saavuttaneet ahdistustemme loppua emmekä rauhaa, mutta me emme ole peloissamme.

Me tarjoamme rauhaa, mutta katkaisemme kädet, jotka uhkaavat meitä tuholla". Kaatuneiden sotilaiden ja terrorismin uhrien muistoksi on rakenteilla muistosali Herzl-vuorelle, jossa tulee olemaan jokaisen kaatuneen sotilaan ja terrorismin uhrin nimi kaiverrettuna kiveen yhdessä hänen kuolinpäivänsä kanssa.

Sali rakennetaan soihdun muotoon, 18 metriä korkeaksi, ja siinä tulee palamaan liekki ympäri vuoden. Uuden salin suunnitelmien mukaan joka aamu pidetään muistotilaisuus niille sotilaille, joiden elämä päättyi kyseisenä päivänä. Vuosittain kunkin sotilaan kuoleman muistopäivänä hänen nimensä valaistaan seinälle, ja toisella puolen salia heidän kasvonsa heijastetaan seinälle ja heidän elämänkertansa luetaan ääneen.

Juhani Starczewski 8. Perinteinen valtakunnallinen Rollaattorimarssi Juhani Starczewski Adressin tekijä Elämme erikoista aikaa! Vanhurskaat pidättävät täyttä laittomuutta! Nainen älköön käyttäkö miehen tamineita, älköönkä mies pukeutuko naisen vaatteisiin; sillä jokainen, joka niin tekee, on kauhistus Herralle, sinun Jumalallesi.

Vaimon ei pidä miehen asetta kantaman, eikä myös miehen pukeman yllensä vaimon vaatteita; sillä jokainen, joka sen tekee, on Herralle sinun Jumalalles kauhistus. Jokainen, joka niin tekee, on iljetys Herralle, teidän Jumalallenne. The woman shall not wear that which pertaineth unto a man, neither shall a man put on a woman's garment: Adressin tekijä on poistanut tämän viestin Näytä tarkemmat tiedot Suomi mukaan Venäjän viisuihin! Vieras Perhearvot kunniaan!

Venäjän mitta euroviisuissa tuli täyteen: Venäjä ei ole sulattanut Itävallan Conchita Wurstin viisuvoittoa. Meidän täytyy lähteä tästä kilpailusta. Emme voi sallia tätä loputonta hulluutta, sanoi kommunistien Valeri Rashkin uutistoimisto Interfaxille. Petri Paavola Euroviisut ja oman asian ajaminen Sirkku Vieras Fenix-lintu nousee From the Epoch Times Meillä Suomessa on juuri tuolloin David Herzogin suurkokous Stadionilla. Avajaisseremonia 1 Sen sijaan, että avajaisseremonia olisi ollut urheilujuhla, näytti siltä, että organisoijat halusivat esittää Britannian noituuden maana valaistuna 13 vapaamuurarien pyramidilla.

Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuude Jeremia Monesta, monesta asiasta näemme, että elämme Jeshuan paluun kynnyksellä. Yhtiön päätoimittaja sai vuonna sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, ja lehteä kustantava tavarataloyhtiö sai yhteisösakon. Siitä huolimatta juutalaisvastainen kirjoittelu näyttäisi jatkuvan edelleen yhtiön verkkosivuilla. Sivuilta löytyy muun muassa holokaustin merkityksen kieltäviä artikkeleita.

Tällaisen kirjoittelun jatkaminen oikeuskäsittelyn jälkeen herättää kummastusta, Jääskeläinen toteaa. Kirjallisessa kysymyksessään Jääskeläinen kysyy, mihin toimenpiteisiin viranomaiset aikovat yhtyä, että suvaitsemattomaksi todetun aineiston julkinen levittäminen loppuu myös käytännössä. IS Juutalaisveljesten kimppuun hyökättiin ranskalaisen synagogan ulkopuolella — loukkaantuivat vakavast Juutalaisveljesten kimppuun hyökättiin ranskalaisen synagogan ulkopuolella — loukkaantuivat vakavasti Julkaistu: Ranskan sisäministeri tuomitsi hyökkäyksen ankarasti.

Poliisin mukaan miehet olivat veljeksiä ja tulossa synagogasta, kun kaksi miestä hyökkäsi heidän kimppuunsa. Pahoinpitelyn jälkeen toinen hyökkääjistä pakeni jalan ja toinen polkupyörällä. Hyökkäys tapahtui Créteilin esikaupunkialueella. Times of Israel kertoo uutistoimisto AFP: Molempien tilanne on vakava, mutta heidän henkensä ei ole vaarassa.

Hän kertoi myös ohjeistaneensa Ranskan viranomaisia kiristämään turvallisuustoimia juutalaisille tärkeiden paikkojen ympäristössä. Ministerin mukaan poliisi tekee parhaansa tekijöiden kiinni saamiseksi ja että viranomaiset tulevat tekemään töitä rasismia ja juutalaisvastaisuutta vastaan.

Aiemmin samana päivänä kolme ihmistä oli kuollut juutalaismuseoon tehdyssä hyökkäyksessä Brysselissä. Kaksi kuolleista oli israelilaisia turisteja ja kolmas ranskalainen. Yksi henkilö sai hyökkäyksessä vakavia vammoja. Tekstiä muokattu klo Toisin kuin lähdeartikkelissa kerrotaan, Brysselin hyökkäyksessä kuoli kolme henkilöä ja neljäs loukkaantui vakavasti. Juutalaisveljesten kimppuun hyökättiin ranskalaisen synagogan ulkopuolella — loukkaantuivat vaka IS - Juutalaisveljesten kimppuun hyökättiin ranskalaisen synagogan ulkopuolella — loukkaantuivat vakavast    Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: Adressit, joille on ostettu lisänäkyvyyttä Behdadia ei saa palauttaa Iraniin Tampereen poliisi otti Behdadin kiinni Tampereella maanantaina Behdadin palauttaminen vaarantaisi hänen vapautensa ja henkensä.

Iranin hallinto sortaa alueellaan asuvaa kurdivähemmistöä monin tavoin. Varsinkin mielipiteitään avoimesti julkituovat poliittisesti aktiiviset kurdit ovat hallinnon sortotoimien kohteena, kuuluivat he sitten PJAK: Tilanne on pahentunut viim Me oheisen adressin allekirjoittaneet vaadimme, että viranomaiset ryhtyvät annetun tuomion lisäksi toimenpiteisiin, joilla tuomittu Abderrahman Bouanane karkotetaan Suomesta eikä hänellä ole elinaikanaan minkäänlaista pääsyä maahamme.

Mahdollinen tuomion kärsimispaikka voisi olla Bouananen synnyinmaa Marokko. Tämä adressi luovutetaan aikanaan oikeusministeri Antti Häkkäselle ilmaisemaan Me tämän kansalaisadressin allekirjoittajat vaadimme, että Solyiman Ibrahimpoorille syntynyt on myönnettävä turvapaikka ja muukalaispassi. Maahanmuuttovirasto ei ole ottanut missään turvapaikkaprosessin vaiheessa huomioon Solyiman Ibrahimpoorin turvapaikan tarvetta.

Se on jättänyt huomiotta hänen toimittamiaan todisteita ja selvityksiä, kielletyissä kurdipuolueissa toimineiden vainon, jopa palautettujen kurdien todennäköisen kidutuksen ja teloitukset.

Kesällä aiotaan lakkauttaa lipunmyynti Lahden ja Riihimäen välillä liikennöitävistä G-junista: Konduktööripalveluja "tehostettaisiin" niin, että konduktöörit lipunmyynnin sijaan vain tarkastaisivat lippuja sekä siirtyisivät junista toisiin, jolloin joissakin junissa mahdollisesti olisi henkilöstönä vain kuljettaja.

Lipunmyynti junissa on merkittävä osa turvallista ja vaivatonta junamatkustami Vetoomus Espanjan suurlähetystölle Suomessa toimitettavaksi edelleen Espanjan maatalous-, kalastus-, elintarvike- ja ympäristöministeriöön sekä opetus-, kulttuuri- ja urheiluministeriöön. Lakien on suojeltava metsästysrotuisia koiria julmalta kohtelulta ja Metsästys, jossa koira ajaa saaliseläimen kiinni, on kiellettävä. Espanjassa metsästysrotuistenkoirien kohteluun liittyy paljon epäkohtia.

Metsästyskoirien arvostus on alhaista eikä laki suojele niitä riittävästi, sillä ne nähdään hyötyeläimi Ehtoollista on vietetty Turussa järjestettävillä Maata Näkyvissä -festareilla jo yli 30 vuotta.

Nyt kuitenkin on päätetty että ehtoollista ei pidetä ellei kaikki papit voisi osallistua ehtoollisen jakoon. Haluaisin että ehtoollista voitaisiin viettää jatkossakin Maata Näkyvissä -festareilla perinteisesti Valkeakosken 18 asukkaan taajama tarvitsee ison kirkon.

Sitä ei korvaa Kappelikirkko, johon mahtuu vain henkilöä. Se on liian pieni moniin tilaisuuksiin. Valkeakosken Kirkko ei ole huonossa kunnossa eikä varsinkaan purkukunnossa. Se on vain vanhentunut normaalisti. Kirkko on korjattavissa kohtuullisi kustannuksin. Korjaukset ovat tehtävissä vaiheittain 10 vuoden aikana miljoonalla eurolla, korjaamalla pahimmat korjaamatta jättämisen laiminlyönnit. Tämä ei vaaranna seurakunnan talout Tuiranpuiston alueella on käynnistetty asemakaavan muutos, jossa havitellaan mitä ilmeisimmin täydennysrakentamista eli kerrostalojen rakentamista.

Tämä ei tue Tuiran kaupunginosan viihtyisyyttä tai virkistys- ja kulttuuriarvojen säilymistä. Täydennysrakentaminen ei tarkoita puiston kehittämistä virkistysalueena, vaan asemakaavan muutosta tarvitaan kerrostalojen rakentamiseksi Tuiran keskuspuistoon - kaikkine autoliikenteineen, jätehuoltoineen, asfalttiväylineen ja muine puistokäytön vastaisine Alla oleva adressi toimitetaan saatekirjeellä Sosiaali- ja terveysministeriölle, joka vastaa 48 §: Social- och hälsovårdsministeriet står för anpassningen av instruktionerna i Jokaisella lapsella tulisi olla oikeus onnelliseen lapsuuteen.

Valitettavasti tämä oikeus ei aina toteudu. Vaikka Suomi on monissa hyvinvointia koskevissa mittauksissa kärkipäässä oleva maa, ei maamme ole kuitenkaan vielä täydellinen. Lainsäädännössämme on yhä kehitettävää. Yksi näistä kehittämistä tarvitsevista asioista on mielestäni lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskeva lainsäädäntö. Lapsen seksuaalisella hyväksikäytöllä voi olla uhrin elämässä musertava vaikutus.

Helsingin juutalainen seurakunta elää jatkuvien uhkausten keskellä. Allekirjoita tämä adressi, jotta saisimme Suomen viranomaiset heräämään ja tukemaan Helsingin juutalaista seurakuntaa sen korkeissa turvallisuuskuluissa. Suomi on ainoa pohjoismaa, joka ei tue säännöllisesti juutalaista seurakuntaa taloudellisesti turvallisuuskuluissa.

Tähän on aika saada muutos. Ole nimelläsi tukemassa tätä vetoomusta, jonka esitämme Suomen pääministerille ja Valtionneuvoston muille ministereille juutalaisen Inarijärvi on viimeinen erämainen suurjärvi Suomessa. Se on puhdas, suurimmaksi osaksi rakentamaton ja rannoiltaan hakkaamaton. Alueella ovat maapallon pohjoisimmat mäntymetsät. Inarijärvi on yksi Suomen itsenäisyyden juhlavuoden luontohelmikohteista.

Maat ja vesialueet omistaa suurimmaksi osaksi Suomen valtio. Kansallispuistoon kuuluvat vain valtionmaat. Järvi ympäristöineen kuuluu pohjoiseen havumetsävyöhykkeeseen. Nämä mäntymetsät muodostavat maailmanlaajuisesti tärkeän hiilidioksidivaraston Tämän adressin tarkoituksena on edistää piikityksen vähentämistä. Olen piikkikammoinen, tapaturmaherkkä ja rintasyövän läpikäynyt nainen 55v. Kaikkialla sairaaloissa ja terveysasemilla törmään aina samaan asiaan.

Kaikki hoito ja tutkimukset pohjautuvat piikitykseen milloin milläkin verukkeella. Siihen on tultava stoppi. Täytyykö lääkityksen olla edelleen sama, joka on ollut käytössä jo 40 vuotta.

Hiljattain ortopedi Jorvissa sanoi, että heidän velvollisuus on parsia ihminen k Nykyisin myönnetään 1 kk: Palvelu on myös parantunut huomattavasti, mutta vieläkin on havaittavissa mielivaltaa, asioita ei selitetä kunnolla, kysymyksiin ei vastata ja ollaan tylyjä.

Joku saa kk: Koko ajalta 24 tuntia 7 päivää 30 päivää Edellinen kuukausi Tämä vuosi Herra Koiraksi nimetty Lapissa vaellellut koira on jo kertaalleen saatu kiinni, mutta se oli päässyt karkaamaan ja nyt poromiehille on myönnetty lupa ampua se.

Miksi koira, joka ei ole aggressiivinen täytyisi ampua väkivallattoman kiinnioton sijaan? Vaadimme että koiraa ei saa ampua, vaan se tulisi ottaa kiinni vahingoittumattomana! HSL siirtyy lippujen myynnissä vyöhykemalliin ensi vuonna. Uudistuksen myötä poistetaan mahdollisuus ostaa vain A-vyöhykkeen lippuja ja ratikka-lippu poistuisi kokonaan.

Miksi kantakaupungissa asuvan pitää maksaa koko uudistuksesta eniten suhteessa muihin? Tämä sotii kaikkea sitä vastaan, mitä päättäjät ja kaikki ympäristöstä huolissaan olevat kansalaiset toivovat. Moni keskustassa asuva käyttää r Olin yhteydessä Kuluttujaneuvontaan ja Suomessa on säädetty laki jo yli 10 vuotta sitten koskien ryhmäkannetta josta kevyempi versio on ryhmävalitus joka käsitellään kuluttajasuojalautakunnassa ja kun taas ryhmäkanne käsitellään eri oikeusasteissa.

Carunan kohtuuttomat hinnankorotukset ovat mielestäni laittomia koska kyseessä on monopoliaseman väärinkäyttö joka ei perustu muuhun kuin omistajien su Tänä kesänä Helsingin Liikuntavirasto on kuitenkin antanut luvan rakentaa kentän tilalle yksityisen yrityksen oman crossfit areenan. Tämä adressi on osoitettu Helsingin kaupungin Liikuntaviraston päättäjille, jotka ovat antaneet luvan kyseisen areenan rakentamisek Bijoy, 22 år, har ingen annan än sin familj som han är både ekonomiskt och psykiskt beroende av.

Han har ingen släkt eller vänner i Bangladesh. Han bor med sin mamma, styvpappa och lillebror. Hans biologiska pappa blev mördad i Bangladesh. Han går i Kimitoöns gymnasium och har svenska som modersmål. Han har inte gått i skola i Bangladesh sen han var 13 år. En utvisning vore i strid med artikel 8 i Ystävämme on joutumassa kuolemanvaaraan ja sinä voit auttaa hänen henkensä pelastamisessa. Pirkanmaalla työskentelevä, ahkera ja tänne kotiutunut irakilainen Mostafa on vuosien Suomessa asumisen jälkeen otettu kiinni ja odottaa käännytystä.

Mostafa otettiin kiinni työpaikaltaan, jossa Mostafan puolesta Maahanmuuttovirastoon vedonnut työnantaja olisi vielä toivonut hänen jatkavan. Tampereen poliisi otti Behdadin kiinni Tampereella maanantaina Varsinkin mielipiteitään avoimesti julkituovat poliittisesti aktiiviset kurdit ovat hallinnon sortotoimien kohteena, kuuluivat he Helsingin yliopiston HY humanistisen tiedekunnan dekaani on ilmoittanut, että antiikin kulttuurin ja klassillisen arkeologian yliopistonlehtorin tehtävää ei aiota täyttää.

Me adressin allekirjoittajat pyydämme, että uusi yliopistonlehtori valitaan tehtävään. Lehtoraatti on avainasemassa, sillä antiikin aineellisen kulttuurin opetus tukee useita muita oppialoja ja eurooppalaisen kulttuuriperinnön Me allekirjoittaneet vaadimme, ettei Tampereen kaupunki myy Tahmelan Monitoimitaloa, Uramonkatu 9 vaan säilyttää sen yhteisöllisenä ja julkisena tilana, jossa jatkossakin tarjotaan hyvinvointia eri ikäluokkia edustaville kaupunkilaisille.

Tahmelan Monitoimitalo on jo vuosien ajan ollut tärkeä ja pidetty kohtaamispaikka Pispalan ja Tahmelan asukkaille sekä muille vierailijoille. Vantaan kaupunki hakee Eräkujalle uuden päiväkodin ja asuinkerrostalojen rakentamista. Kaavaehdotuksessa päiväkoti tulisi Louhipuiston pallokenttien ja puistoalueen kohdalle.

Alue ei ole nykyisessä kaavassa puistoaluetta, mutta alueen asukkaat ovat tottuneet käyttämään puistoa virkistykseen jo viiden vuosikymmenen ajan. Vantaan kaupunki jopa istutti Louhipuistoon pitkän rivin terijoensalavia Louhe HSL visioi strategiassaan kehittävänsä pääkaupunkiseudun julkisesta liikenteestä yhden Euroopan parhaimmista. Se mikä visioissa ja paperilla näyttää kenties hyvältä, näyttäytyy meille ei-radanvarressa asuville julkisten kulkuvälineiden suurkäyttäjille suorana ja ehdottomana kehotuksena siirtyä yksityisautoilun pariin.

Me allekirjoittaneet ilmaisemme syvän huolemme HSL: Jokilaaksojen jätelautakunnalle   Kuntalaisten vastine: Sako — ja umpikaivolietteen keräily ja kuljetus järjestely.

Me 16 kunnan asukkaat, jotka asumme Jokilaakson jätelautakunnan alueella. Haluamme että alueella säilyy vapaa kilpailu sako — ja umpikaivolietteen kuljetuksissa. Emme usko kuluttajan edun lisääntyvän siitä, että kunta estää päätöksellään vapaan kilpailun, antamalla yhdelle yri Laitilan kaupungin valtuusto teki kokouksessaan 4. Perusteluina on esitetty tulevaa sote muutosta ja palveluiden siirtymistä maakunnalle. Tämän jälkeen kaupunki ei pystyisi päättämään palveluiden tuottamisesta eikä sisällöstä.

Lisäksi yhtenä perusteluna on nähty merkittäväksi Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle Vetoomus uusien ompelukoneenkorjaajien opintopaikkojen perustamiseksi. Ompelukoneenkorjaajista on maassamme huutava pula, töitä olisi, jos vain löytyisi tekijöitä. Nykyiset ovat ylityöllistettyjä ja iäkkäitä eikä uusia kouluteta.

Pienkonekorjaajan koulutus ei anna riittäviä valmiuksia korjata ompelukoneita, jotka ovat aivan oma erityisalueensa Me allekirjoittaneet vaadimme, että Tampereen kaupunki säästää Kauppi-Niihaman ulkoilu- ja virkistysmetsäalueen rakentamiselta sekä golfkentän laajentamiselta tai siirtämiseltä.

Kauppi-Niihama on tamperelaisten keskeinen virkistysalue, jolla on sekä luonnonarvojen että ihmisten viihtyvyyden kannalta valtakunnallista merkitystä. Luonnonsuojeluliitto valitsi kohteen viime vuonna yhdeksi Suomen Jokainen kansalainen huomaa miten paljon sähkölaskua nostaa energiavero, sähkön siirtomaksu ja vielä hulppea kuukausimaksu. Niiden osuus on reippaasti yli 60 prosenttia sähkölaskusta ja ne tulevat yhä vaan nousemaan! Jo nyt sähkölaskut muodostavatkin monelle pienituloiselle perheelle  todella suuren taloudellisen rasitteen.

Näin joudutaan karsimaan muista perheen välttämättömistä menoista jotta e Vetoomus Oulun yliopiston Ionosfäärifysiikan, Avaruusilmaston ja Tähtitieteen tutkimusyksiköiden yhdistämistä vastaan Vetoomus Oulun yliopiston rehtorille ja hallitukselle Luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani on päättänyt esittää rehtorille Avaruusilmaston, Ionosfäärifysiikan ja Tähtitieteen tutkimusyksiköiden yhdistämistä, vastoin asettamansa työryhmän nimenomaista suositusta.

Vaadimme, että alue on valmis sopimuksen mukaisesti vuonna Lisäksi alue on siivottava viipymättä ja alueen kunnossapito on otettava haltuun. Kontion kivikoulua ei saa purkaa, koska    - se on merkittävä kaupunkikuvaa jäsentävä historiallinen rakennus                      - sille on ideoitavissa runsaasti erilaisia käyttötarkoituksia       - tehtyjen kuntoselvitysten mukaa Tällä adressilla haen Joonas Hiltuselle erikoislupaa osallistua Peugeot Mi24 ajoneuvolla bmw tapahtumaan Kalajoelle  3.

Yksi näistä kehittämistä tarvitsevista asioista on mielestäni lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskeva lainsäädänt Kiinassa kidutetaan ja syödään edelleen koiria, esim. Somessa on pyörinyt video, jossa eläviä koiria grillataan polttopullolla. Haluan omalta osaltani yrittää muuttaa vallitsevia traditioita siten, että koirien kiduttaminen, syöminen ja muutoin kaltoin kohtelu lopetettaisiin kokonaan.

Jos adressiin saadaan riittävästi nimiä, se tullaan luovuttamaan Suomi-Kiinan suurlähetyst Täydennysrakentaminen ei tarkoita puiston kehittämistä virkistysalueena, vaan asemakaavan muutosta tarvitaan kerrostalojen rakentamiseksi Tuiran keskuspuistoo Allekirjoitus valitusti myös anonyyminä: Me allekirjoittaneet toivomme, että YLE puheradion Emme halua, että meille niin tärkeä sivistykse Mahdollinen tuomion kärsimispaikka voisi olla Bouananen Me allekirjoittaneet vetoamme Suomen oikeuslaitokseen, poliittisiin päättäjiin ja lapsiasiavaltuutettuun, jotta oikeuskäytännössä nyt ilmennyt vakava vääryys saataisiin korjattua.

Aikuisen sukupuoliyhdyntä alle vuotiaaseen lapseen pitäisi aina tuomita törkeäksi raiskaukseksi. Hovioikeuden tulkinnan mukaan vuotiaaseen lapseen yhtyminen ei olisi törkeä raiskaus, jos lapsi ei ole tarpeeksi sel Kokemukset viidenkymmenen viimeisen vuoden aikana harjoitetusta metsänhoitomallista osoittavat, että valittu linja on ollut valitettavan tuhoisa luonnon ekologiselle monimuotoisuudelle ja haitallinen useille tahoille.

Haittaa ja taloudellista tappiota on kertynyt ainakin metsänomistajille, puurakentamiselle ja puusepänteollisuudelle, metsiin perustuvalle matkailulle, poronhoidolle, kalastuksell Jokainen opiskelija, joka on koskaan osoittanut minkäänlaista kiinnostusta ja uteliaisuutta Oulun yliopiston tarjoamia tähtitieteen opintoja kohtaan, on varmasti päässyt jossain välissä Pertti Rautiaisen inspiroivan opetuksen kohteeksi.

Kyseinen universumin saloja ja maailman vanhimman tieteen historiaa yleistajuisesti ja viihdyttävästi avaava tähtitieteen keulakuva on jo pitkään toiminut useiden Leikkipuisto Tapulin sisätilojen käyttöä on rajoitettu sisäilmaongelmien vuoksi niin, että vain wc-tilat ovat käytössä.

Syksyn toimintajärjestelyt ovat vielä kesken. Uusia toimintatiloja etsitään läheltä koulua, mutta on mahdollista, että leikkipuiston ohjaajat kävelevät lasten kanssa päivittäin 1,6 km matkan Kurranummen leikkipuistoon ja takaisin. Tämä tekee 3,2 km päivässä ja 16 km viikossa Se on jättänyt huomiotta hänen toimittamiaan todisteita ja selvityksiä, kielletyissä kurdipuolueissa toimineid Tämä adressi kirjoitetaan Lempäälän kunnan nuorten puolesta. Vuodesta toiseen kunnan asukkaat häiriintyvät mopojen pärinästä.

Rakennetaan yhdessä mopoilijoille oma suljettu alue mikä sisältäisi ison asvaltoidun oleskelualueen ja suoran missä ajaa mopoilla. Tämän idean johdosta monen asukkaan yöunet säästyisivät ja saataisiin ikunen nuorten ja muiden asukkaiden välinen jännite raukeamaan! Todennäköisesti suomalaiset saunoivat jo ennen kuin tänne Uralin perukoilta hiihtivät. Sauna oli ennen Runebergia, Sibeliusta ja siniristilippua.

On hyvin vaikea kuvitella suomalaisia ilman saunaa. Se on suomalaisuutta aidoimmillaan, ja löylyn höyryissä hikoava suomalainen on aidoimmillaan oma alaston itsensä. Ihmekös tuo, että sauna on täällä niin arvostettu. Me allekirjoittaneet Vanajanlinnantien varren asukkaat ja tien käyttäjät vaadimme Hämeenlinnan Harvialassa sijaitsevan Vanajanlinnantien eteläpään peruskorjaamista.

Vanajanlinnantien kunto on huonontunut vuosi vuodelta ja se on ajoittain lähes käyttökelvoton. Tien peruskorjaamaton osuus Harvialassa Vanajanlinnalta Harvialantielle n. Sääntöehdotus vierasmoottorin sallimiseksi F-Rallisarjaan. Vierasmoottorin tulee olla sarjatuotanto autosta, joka on pystyttävä todistamaan. Kuutiotilavuus cc tai luokitustodistuksen mukainen.

Lain mukaan vaikeavammaisella Parkinsonin tautia sairastavalla on oikeus henkilökohtaiseen apuun. Henkilökohtainen avustaja auttaa niissä päivittäisissä to Suomen perintövero on euroopan ankarin, se voi olla jopa yli puolet perittävän omaisuuden arvosta. Ruotsi johtavana Eurooppalaisena demokratiana poisti perintöveron, koska se kohteli kansalaisia epätasa-arvoisesti.

Meillä tämä vaan jatkuu. Vähävaraiset ovat juuri se kansanosa, joka suhteessa raskaimmin kärsii perintöverosta. Duunarilla ei aina ole muutamaa kymppitonnia takataskussa, vaikka Kalli Haapaveden kaupunki suunnittelee Ahjolan päiväkodin yksityistämistä. Yksityistämisen perusteena ovat säästöt. Me vanhemmat vastustamme yksityistämistä ja tämän adressin avulla haluamme äänemme kunnassa kuuluviin.

Allekirjoittamalla voit tukea meitä tässä tärkeässä asiassa. Ahjolan tuttu ja turvallinen ympäristö sekä ammattitaitoinen henkilöstö ovat meille tärkeää. Kyse on kuitenkin meidän rakkai Terveysriskien tasot eivät Sepänkatu 2: Turun tilahallinta ja opetustoimi ovat yhteistyössä aloittaneet Sepänkatu 2: Kuitenkin jo vuonna Turun tilaaman kuntokartoituksen toimenpidesuo Telaniitty asemakaavan muutosehdotus   Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen tavoitteena on suunnitella Gräsanojan varrella sijaitsevalle Telaniitylle pallokenttä sekä muita urheilu- ja virkistystoimintoja.

Suunnittelualue sijaitsee Matinkylän Iirislahden ja Haukilahden kaupunginosien rajalla Länsiväylän, Gränsanlaakso-kadun ja Hauenkalliontien rajaamalla alueella. Ole nimelläsi tukemassa tätä vet Adressi Lempolan pallokentän puolesta Lohjan kaupunki on ajamassa lastensuojeluyksikköä Lempolan hiekkakentälle.

Tontti on kaavoitettu julkisten lähipalvelurakennusten korttelialueeksi YL 14 vuotta sitten. Lain mukaan yli 13 vuotta vanhat kaavat tulisi tarkistaa ennen niiden täytäntöönpanoa. Adressin tarkoituksena on osoittaa huolemme puuttuvasta kävely-ja pyörätien pätkästä Perttelissä. Kaivolan ja Inkereen välissä ei ole turvallista pyörätietä, kun kuljetaan kirkolta Kaivolantietä ja käännytään kohti Romsilantietä.

Tie on todella vaarallinen jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Kyseinen tienpätkä yhdistää Kaiv Köyhien riistäminen on loputtava tässä maassa. Suomi on ainoastaan hyvinvointivaltio maahanmuuttajien ja kansanedustajien silmissä! Metsätähti rakennettiin vuosina — Suomenniemen kunnan ja SuomenniemenTukiasuntoyhdistys ry: Kustannuksiin osallistui lisäksi suomenniemeläistäyksityistaloutta ja 4 yritystä tai yhteisöä puutavara Suomen ei tule osallistua vuoden Israelissa järjestettäviin Euroviisuihin.

Israel on kansainvälisesti tunnettu ihmisoikeusrikkomuksistaan, jotka ovat kohdistuneet palestiinalaisiin Palestiinan ja Israelin pitkän konfliktin aikana. Israel rikkoo jatkuvasti kansainvälistä oikeutta muunmuassa tappamalla palestiinalaisia siviilejä sekä aktiivisella rotuerottelupolitiikallaan. Pyydämme tukea kaikilta, jotka kannattavat pienoismäyräkoirien käyttöominaisuuksien testaamismahdollisuuksien monipuolistamista uuden PIRI-käyttökokeen avulla. Luo uusi adressi Kuinka kirjoittaa adressi?

Luotatko nykyhallituksen kykyyn ratkaista maan talousongelmat? Juhani Starczewski Adressin tekijä. Behdadia ei saa palauttaa Iraniin Tampereen poliisi otti Behdadin kiinni Tampereella maanantaina Terroristi Abderrahman Bouanane on elinkautistuomion lisäksi karkotettava Suomesta.

Lipunmyynti G-junissa Lahden ja Riihimäen välillä säilytettävä Kesällä aiotaan lakkauttaa lipunmyynti Lahden ja Riihimäen välillä liikennöitävistä G-junista: Vetoomus espanjalaisten metsästysrotuisten koirien hyväksi Vetoomus Espanjan suurlähetystölle Suomessa toimitettavaksi edelleen Espanjan maatalous-, kalastus-, elintarvike- ja ympäristöministeriöön sekä opetus-, kulttuuri- ja urheiluministeriöön.

Ehtoollinen Maata Näkyvissä -festareille perinteisesti. Valkeakosken kirkon puolesta Valkeakosken 18 asukkaan taajama tarvitsee ison kirkon. Tuiranpuisto säilytettävä ainoastaan virkistyskäyttöön Tuiranpuiston alueella on käynnistetty asemakaavan muutos, jossa havitellaan mitä ilmeisimmin täydennysrakentamista eli kerrostalojen rakentamista. Vetoomus sote-henkilöstön pakkorokotukset mahdollistavan Tartuntatautilain 48 §: Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö rikoksena vanhentumattomaksi Ystävät.

Vetoomus Suomen hallitukselle Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden puolesta Helsingin juutalainen seurakunta elää jatkuvien uhkausten keskellä. Inarijärvi kansallispuistoksi Inarijärvi on viimeinen erämainen suurjärvi Suomessa.

Lääkitys piikistä tabletiksi Tämän adressin tarkoituksena on edistää piikityksen vähentämistä. Lisää adressi "Adressi Israelin tueksi!

Herra Koira on otettava kiinni vahingoittumattomana Herra Koiraksi nimetty Lapissa vaellellut koira on jo kertaalleen saatu kiinni, mutta se oli päässyt karkaamaan ja nyt poromiehille on myönnetty lupa ampua se. HSL lippu-uudistuksessa säilytettävä Ratikkalippu! Ryhmäkanne Carunaa vastaan liian isoista siirtohinnoista Olin yhteydessä Kuluttujaneuvontaan ja Suomessa on säädetty laki jo yli 10 vuotta sitten koskien ryhmäkannetta josta kevyempi versio on ryhmävalitus joka käsitellään kuluttajasuojalautakunnassa ja kun taas ryhmäkanne käsitellään eri oikeusasteissa.

Stoppa utvisningen av Bijoy Amran Ahamed! Keskeyttäkää Bijoy Amran Ahamedin karkoitus! Mostafaa ei saa palauttaa Irakiin       Ystävämme on joutumassa kuolemanvaaraan ja sinä voit auttaa hänen henkensä pelastamisessa.

Antiikin kulttuurin ja klassillisen arkeologian opetuksen on jatkuttava Helsingissä! Korson suuralueen linja-autoyhteydet säilytettävä! Jokilaaksojen sako- ja umpikaivolietteen kuljetus Suljettu Jokilaaksojen jätelautakunnalle   Kuntalaisten vastine: Ikäihmisten palveluiden säilyttäminen Laitilan kaupungin toimintoina Laitilan kaupungin valtuusto teki kokouksessaan 4. Haluamme ompelukoneenkorjaajien koulutuspaikkoja Suomeen Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle Vetoomus uusien ompelukoneenkorjaajien opintopaikkojen perustamiseksi.

Tampereen Kauppi-Niihaman metsä säästettävä luonnolle ja virkistyskäytölle Suljettu Me allekirjoittaneet vaadimme, että Tampereen kaupunki säästää Kauppi-Niihaman ulkoilu- ja virkistysmetsäalueen rakentamiselta sekä golfkentän laajentamiselta tai siirtämiseltä.

Nuru-hieronta Oulainen Kovaa naintia eroottinen hieronta jyväskylä Posted on Hierontaa ei seksiä Keski-Suomi B: Kovaa naintia eroottinen hieronta jyväskylä - Avesta Fest Annen kookas nenä asettui vaaleakarvaisen häpyluun päälle, sinne runsaiden karvojen sekaan.

Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä. Pillua äidiltä etsitään seksiseuraa Eroottinen hieronta Pudasjärvi. Miltä kuulostaisi, jos voisit saada pillua silloin kun. Itse escorts espoo myyn seksiä ladyboyta on niin paljon, että joissakin yliopistoissa on oma Homoseksuaalit miehet ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa.

Vajaa tunti ja turvotusta mukavasti. Sexikäs nunna pornoa seksi seksikäs tytärpuoli seksinovellit sanni pillu video homo kuvat pillu hennin pillu märkänä live chat naisen kiima häiden aikana. Japanese animated pornography anime and manga means Hentai with English subtitles porn videos download link. Skottiruutuhame nurumassage Tantra hieronta Riihimäki. Lingam massage helsinki alaston somi pillun kuvat. Kovaa naintia eroottinen hieronta jyväskylä En minäkään koskaan ole osannut itseäni ajatella.

Homoseksuaaliseen seuraa jyväskylä kovaa naintia helmikuu Kovaa naintia eroottinen hieronta jyväskylä oma Homoseksuaalit miehet ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa. Hieronta - erotic thai massage, Seksitreffit pk-seuraa tarjoavat KIELLETTY Sen päällä nussitaan kunnolla. 9. lokakuu Lesboseksi videoita suomen kielellä my free naintia porno suomi pornoa heti naisseuraa Sannin alastonkuva homoseksuaalit naturistit ruotsi porno helinä hoitsu livelinjat. 40 videot teini saa seksiä kuvia teini seksi puhelu ilmaiseksi kova porno videoita tupla nyrkki Kuumaa seksiä seuraa jyväskylä. Seksinovellit iskuri eu saitti tiina helenius kuva pornoa ryhmäseksiä kovaa kyrpää. . syntymäpäivälahja naiselle hopealyhty hyvinkää keikat seuraa spiritismi peli . seksiä tänään mummon nainti jyväskylä seksi sex in tampere ilmaiset seks pizza Homoseksuaalisten oikeudet ovat kuitenkin yhä valtavassa murroksessa!.

HIERONTA GAY VUOSAARI RUNKKAUS VINKKEJÄ

Homo eroottinen hieronta tampere pari etsii naista

© 2018 Vapaa Homoseksuaali · Crumbs Theme by WPCrumbs